Weer afscheid van een Grootheid

Geplaatst door on 14 november 2013

Hohenstein-Stand
Wederom moeten we een bericht plaatsen over een verlies voor niet alleen de Trakehner fokkerij maar ook zeker de rijpaarden fokkerij. Op 23 jarige leeftijd is EH.Hohenstein vandaag overleden. Klosterhof Medingen de thuisbasis van Hohenstein is verdrietig over het verlies van hun zwarte.

Hohenstein_KopfIn 1993 werd de Caprimondzoon kampioen van zijn jaargang tijdens de hengstenkeuring. Hij werd daarna ook voor vele andere stamboeken erkend als dekhengst. In de Hannoveraanse fokkerij  werd hij zeer veel ingezet vooral als veredelaar en producent van dressuurpaarden.
Maar liefst 30 gekeurde zonen laat Hohenstein na daaronder klinkende namen als: Donaukaiser, Heartbreaker, Heinrich der Welfe, I-Punkt, EH. Insterburg, E.H.Münchhausen,E.H. Tambour, Thalys, Titelheld, His Highness (Hannoveraner Siegerhengst 2002), Ovaro, Donaufels, Elfenstein, Kronprinz, Cousteau. Hij heeft een kleine 100 dochters die met een Staatpremie gesierd zijn.
hohenstein1Zijn nakomelingen tonen allemaal veel trakehnerflair en een enorme rittigkeit. Meer dan 60 directe nakomelingen van Hohenstein treden met succes op op de grote buhne van de dressuursport.  Zelf was Hohenstein succesvol tot in de zwaartse klasse, daarna heeft hij bij de familie Wahler van Klosterhof Medingen een rol gespeeld als opleider van de Wahler kinderen.

In 2002 is Hohenstein uitgeroepen tot Trakehner Hengst van het jaar. Onder luid applaus werd hij toen voorgereden door Burkhard Wahler. Zijn zoon reed de hengst een aantal jaar later toen de hele Caprimond “dynastie”  getoond werd in een Galaavond van de Hengstmarkt. We zagen toen het onvergetelijke beeld van EH.Caprimond (onder Christine Wahler), EH.Hohenstein (onder Wahler junior), EH.Munchausen (onder Fie Skarsoe) en Titiano (met Killian Huttner) allemaal op een rij.
4xtrakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!