Sport in Beeld

Geplaatst door on 14 juli 2016

hekjes-435

We hebben in Uden tijdens de TCN Stamboek & Sportdag niet alleen jonge merries en veulens voor stamboekopname gezien, ’s Middags was er ook nog sport. Dressuur voor en door Trakehners. Er waren proeven voor jonge paarden en er waren gewone KNHS proeven die voor promotiepunten telde. Ondanks de snelle verplaatsing van de TCN dag waren er toch deelnemers die er ook de extra kilometers voor wilde rijden. Er waren geen hele grote rubrieken maar het was toch weer leuk om enthousiaste jonge ruiters bezig te zien met hun paarden en ondanks wat wedstrijd zenuwen, die er natuurlijk gewoon bij horen, was het een gezellige middag.
De ‘jonkies’  waren eerst aan de beurt. Volgens de Duitse traditie gaan onervaren jonge sportpaarden niet alleen een baan in voor een proefje maar gaan ze in een groepje van 3 of meer paarden de baan in. Voor jonge paarden heerlijk omdat ze dan wat steun aan elkaar hebben en voor de jury, die in de baan staan, een mooie manier om de paarden goed met elkaar te kunnen vergelijken.
tulip-I0416
G-20160tulip-klEr waren 3 jonge Trakehners die zich hadden aangemeld voor de ‘Material Prüfung’.  Als beste van het stel werd Golden Tulip uitgeroepen. Deze Kentucky merrie uit een Hertug moeder werd op de Garst geboren maar is als veulen als naar Chris de Rooij gegaan. Hij heeft de merrie alle tijd en ruimte gegeven en heeft nu een merrie die het eigenlijk altijd goed doet. Ze heeft al een Staats Premie en een Verbandspremie behaald. Heeft al wat wedstrijdjes gelopen en was nu ook weer het paard wat het meest veelbelovend leek van de drie.
imagyne-419
Tweede werd St.Pr. & Pr.St. Imagyne. Deze Elfado dochter werd keurig voorgesteld Mariska Hoenderop. Ze zat de merrie nergens in de weg en liet het paard goed onder zich door bewegen. Eigenaar / fokker Yvonne Molendijk kan daar niet anders dan blij mee en heel tros op zijn! Op de derde plek vinden we St.Pr.& Pr.St. Honey Honey. Een zeer fraaie donkere merrie van Artistic Rock uit de jongste Elite merrie ooit van het Trakehner Verband, Honeybey. Lizette Dul, die de merrie erg goed reed, heeft zichtbaar plezier met de merrie. De scores lagen heel dichtbij elkaar. Natuurlijk is er een winnaar uitgeroepen maar het aller belangrijkst is toch de ervaring die de jonge dieren konden opdoen tijdens deze proef!
harnancourt-380
Als er maar één paard mee doet in een klasse is het niet moeilijk te raden wie de winnaar is. Harnancourt, een Goldschmidt uit een Caprimond moeder deed het prima met Deborah Meuffels. Op het voorterrein maakt hij hengst-achtige geluiden maar in de baan deed hij het netjes en geruisloos.
tulip-0409
In de klasse L1 werd als beste uitgeroepen Golden Tulip die we net al als winnaar van de jonge paarden proef tegen kwamen. Ook de L1 proef was een kolfje naar haar hand, ze mocht ook voor het L1 de ereprijzen in ontvangst nemen.
amiana-68
Tweede werd Deborah Meuffels met Amiana en derde Mariska Hoenderop Imagyne.
focus0365
In de L2 was het Kimberley Roodenburg die met de eer ging strijken.  Golden Focus heeft de puntjes bij elkaar voor het M1, hij lijkt daar ook helemaal klaar voor!
pizarro-0374
Als tweede noteren we Theo Verkuijlen met zijn Pizarro.
harkaway-392
En als derde Damea van der Steen met haar fraaie Harkaway, gefokt door haar vader.
montello-0456
Verder ging het met de M1, Montello gereden door Malissa Stouten haalde de hoogste score.
fandango-0474
Tweede in de M1 werd Fandango gereden door fokker en eigenaar Bettina de Bruin.
im-happy-0492
In het M2 kon de jury geen winstpunten kwijt. Maar een plaatsing was er wel. Yasmine Bodegom had iets hogere punten met I’m Happy2Rock dan Foekje te Cate met Pieters Petit Four.
petit-0512
cartago-554
In het Z1 was ook maar één deelnemer, zij had voor deze proef geen Trakehner onder het zadel maar haar pony. Cartago is net zo chique en fraai als een Trakehner dus viel niet echt uit de toon in dit veld! Omdat er maar één deelnemer was werd de klasse Z1 & Z2 samengevoegd. De eindlijst zag er zo uit:
fame-0542
Aniek Schraa en Fame haalden maar liefst 4 winstpunten en won de gecombineerde klasse. Ervaren en handig stuurde Aniek Fame, vooral in de eerste proef, heel goed door de baan. De jury kon daar dan ook 3 winstpunten kwijt. In de tweede proef was de krap 6 jarige merrie misschien ietsje moe op deze bloedhete dag. Daar kreeg ze echter wel ‘gewoon’  een winstpunt!
hokus-589
Tweede werd Amber Ancion met een oude bekende. Hokus Pokus, een Goldschmidt dochter uit een Glanzlicht moeder hebben we een tijdje niet gezien maar is weer helemaal terug. Derde werd Damea van der Steen met haar pony Cartago (Z1)
malente-0570
en als vierde mocht Danielle Noordermeer zich opstellen met de geweldige North Lake’s Malente. (v: Gribaldi)

Dan was er ook nog een deelnemer in het ZZ-Licht. Een groot Trakehner fan die met haar Heimlady en twee dochters naar Uden was gekomen. Heimlady hebben we niet vaak gezien op de TCN dag maar nu was ze er bij! Vivianne van Dijk heeft haar Heimlady vanaf haar jongste jaren opgeleid. Vanaf zasekmak tot nu, de ZZ-Licht. Ze was de enige in haar klasse dus ze won het maar daar ging het natuurlijk niet alleen om. Het was gewoon genieten om samen met andere Trakehners los te rijden en gezellig weer even bij te praten.
heimlady-0610
Vivianne van Dijk is Paarden-fysiotherapeut en heeft een behandeling ter beschikking gesteld als extra prijs voor de dag & clubkampioen van deze sportdag. En het was een minimaal verschil, maar uiteindelijk werd Golden Tulip met Michelle Bakx tot TCN clubkampioen van 2016 uitgeroepen!
Ze won daarmee een prachtige deken, erelinten, de behandeling door Vivianne én heeft natuurlijk recht op de Kasparow wissel trofee. Daar was echter een klein probleempje. De winnaar van vorig jaar, Aniek, was vergeten de wisseltrofee mee te brengen!
prijzen_7014
Het had ook maar echt weinig gescheeld of Aniek had de trofee weer gewonnen maar als gezegd met een minimaal verschil is Michelle de winnaar geworden. In goed overleg is overeen gekomen dat Arja, die de Kasparow Trofee ter beschikking stelt, de trofee bij Aniek gaat halen en naar Sint Oedenrode komt brengen! Zo kwam er een einde aan een reuze gezellige dag met prachtige paarden! Zorg dat u er volgend jaar ook bij bent!
tulip-marian-073    tulip-1646

© foto’s door Gert Brouwer

bloemen-623

De prachtige bloemen waren verzorgd door Hans Roorda. 🙂

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!