Emmeloord Internationaal

Geplaatst door on 11 augustus 2016

emmeloord
Het duurde even voordat we de foto’s binnen hadden maar ze horen hier toch wel te staan. Marcia Dominicus reed met Kassiopeia de 1* wedstrijd van Emmeloord eind juli en reed daar tegen een halfbroer van haar paarde. Man ‘O War was er ook met Tarik van Boggelen aan boord. Emmeloord werd nog maar voor de tweede keer georganiseerd. De wedstrijd heeft potentie om een hele grote te worden. De terreinen zijn in super conditie, er is veel water, de paden zijn breed en er is een variatie aan soorten terrein. Er zijn stukken echt in het bos dan weer is er hoogte verschil en dan weer open stukken met of zonder water partijen er in. Ook de buitenlandse starters hebben de wedstrijd gevonden, er was een volle startlijst van meer dan 60 starters.
Mannetje deed de dressuur iets beter dan zijn halfzus. Hij liep een degelijke proef zonder fouten wat hem een mooie laag strafpunten getal opleverde. Kassieopeia heeft meer moeite met de dressuur, ze vindt het eigenlijk maar onzin, komt op een wedstrijd maar voor één ding, maar dan moet je toch eerst die dressuur door. Mannetje stond na de eerste dag bij de eerste dertig. De volgende dag stond het springen op het programma. Mannetje deed dat met overtuigend gemak. Hij is natuurlijk al springpaard (geweest) en liep het parcours dan ook foutloos en binnen de tijd rond wat hem deed klimmen in het klassement. Kassiopeia maakte maar één fout maar deed de rest van de hindernissen foutloos. En toen werd het tijd voor de cross. En het mag gezegd worden, het was er niet één voor mietjes. Grote dikke bakken met vanaf de eerste hindernis. En dat bleef zo tot de voorlaatste, de laatste hindernis was een soort makkelijk toetje. Beide voskinderen van Kasparow deden de cross zonder fouten en alles rechtdoor.
emmelo
Er waren op de zwaarste hindernissen alternatieven ingebouwd die het makkelijker maken maar meer tijd kosten. Maar dat hebben ze beide niet gedaan. De tijd stond heel krap, precies 6 minuten mochten de combinaties er over doen van start tot finish. Mannetje deed er 6.04 minuten over en Kassie 6.05! Dat is dan nog een kleine strafpunt erbij maar dat was geen schande! Mannetje behaalde een top 15 notering. Voor Kassieopeia geen prijs maar wel laten zien dat ze over een leeuwenhart beschikt. Dit was haar eerste internationale start na revalidatie van Mercia die helemaal hersteld is van een knieoperatie. Mannetje heeft zijn derde 1* heel goed gedaan! De vossen treffen elkaar weer in Helvoirt over twee weken.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!