SLP Rheinland 2016

Geplaatst door on 25 september 2016

schwarzgold
kosima-4725U had het nog van ons tegoed. De uitslagen van de Stuten Leistungs Prüfung van Rheinland 2016. Als altijd wordt deze proef gelijk met de merries die het het Rheinlander Stamboek hun proef moeten lopen, gereden. Zo hebben we allemaal genoeg inschrijvingen. In dit artikel gaan we alleen in op de resultaten van de Trakeher merries alhoewel dat bij de beste van het hele spul niet uit had gemaakt. De beste van de dag was een Trakehner merrie. De Schwarzgold dochter Kosima, gefokt door Gräfin Dohna en in bezit van de familie Mac Gregor, haalde maar liefst een eindcijfer van een 7.97! Daar kon niemand aan tippen. Vooral haar galop maakte indruk daar kreeg de bruine dan ook 9 voor! Kosima had ook voor haar springaanleg een hele mooie 8 wat haar een compleet sportpaard maakt.
goldenage-0146
Een Nederlands gefokt paard Golden Age werd tweede met een ook heel mooie 7.94. Golden Age, moeten we het nog uitleggen want de naam zegt het eigenlijk al, een Ice Age dochter uit de fokkerij van Antoon van Osch. De fokker kon vanwege zakelijke verplichtingen zelf niet aanwezig zijn maar Amber Ancion die de paarden voorstelde heeft het geweldig gedaan! Ook de test ruiter was uitermate te spreken over Golden Age, zij gaf een 9 voor werkwillig en rijdbaarheid.
miamibella-a014
Om nog even bij de driejarigen te blijven zien we Miami Bella van de Familie Heinen op de derde plek. De Banderas dochter werd voorgesteld door Raffaela Bachmann, samen wisten ze de jury een 7.44 te ontlokken.
hotice-6917
Dan wederom een Nederlands paard, wederom een Garst paard. Amber stelde ook deze Ice Age dochter voor. Hot Ice haalde een keurige 7.33 en ook hier was het de testruiter die een hoog cijfer kwijt kon! Amber heeft de paarden van de Garst heel goed voorgesteld en rijd de paarden nu een periode maar het zadelmak maken en klaar maken voor een sportcarrière is gedaan door Deborah Meuffels. Met de cijfers van de testruiter bewijst Ice Age een hengst te zijn die goed te rijden paarden levert maar het zegt ook dat Deborah het heel goed gedaan heeft!
binti-4590
Bij de 4 jarige merries was het Baila’s Binti, alweer een Ice Age dochter de de lijst aanvoert. Binti is ook nog eens moeder, haar veulen was de hele dag mee, maar de merrie liet zich toch heel goed bewerken en deed steeds haar allerbest! Ze haalde een 7.92 wat maakt dat ze nu Staats en een Verbandspremie toegekend heeft gekregen. Die zelfde titel gaat naar Hot Ice die daarmee ook nog zorgt dat haar moeder Harare de titel Elite mag gaan dragen! Golden Age had op de stamboekopname in Wickrath nét een puntje te kort maar zal later een nieuwe kans krijgen om, nu dat ze gegroeid is en meer in haar rol past, opnieuw aan de keuringscommissie worden voorgesteld. Als ze daar een punt meer kan scoren dan is het hele goede resultaat van deze SLP genoeg om ook haar de Staats en Verbands premie toe te kennen!
silvermoon_1021
Bij de oudere merrie was deze Alsterprinzessin, een Silvermoon dochter, een opvallende verschijning. Christiane Schoon stelde de 8 jarige merrie erg goed voor en wist voor haar een 7.70 in de wacht te slepen. De merries hebben met het behalen van deze goede resultaten bewezen niet alleen maar mooi te zijn, het zijn ook hele fijne rijpaarden!
slp2016
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!