De Trakehner Freispringcup

Geplaatst door on 21 oktober 2016

logo54Er zijn in heel Duitsland al voorrondes gehouden voor jonge ( 3 &  4 jaar oud)  Trakenhner paarden. 12 van de deelnemers mochten hun opwachting maken in Neumünster. Van deze 2 is er één afgemeld en één verkocht. Dus konden we 10 springkanonnen bekijken in de springkooi. Alle paarden hebben een duidelijke springafstamming. Hirtentanz bracht twee kinderen in net als Phlox. Er was een kind van een Volbloed, van Fragonard xx en er was een dochter van Bonaparte N AA. Misschien dat de enige die op papier iets minder directe springgenen draagt is de Esperanto een Perechlest uit een Connery dochter, maar ook deze kon heel goed overweg met de geboden hindernissen.

Lydit, een 3 jarige merrie van Hirtentanz uit een Sir Chamberlain moeder van de familie Hoogen kon zich na het springen op plek vijf opstellen in de uitslag. Op 4 vinden we Mirar, een 4 jarige ruin in bezit van Simone Schönbeck, Simone heeft normaal altijd een praatje klaar maar was nu mega zenuwachtig.
simone-149
Haar Phlox zoon deed het prima, de reden waarom hij niet nog hoger in de uitslag staat was dat hij een kleine inschattingsfout maakte waardoor één springpoging mislukte. Vermogen en manieren heeft hij ten over.  Op 3 staat Höhenflug, deze schimmel beschikt over zijn vaderlijn over Anglobloed en kan daarmee heel goed overweg. Hij sprong met zichtbaar plezier maar ook met gemak. Op twee de andere Phlox, nu een merrie. Painter’s Alexa komt net als haar broer uit de Painter’s Row xx merrie Painter’s Moon. Toen Alexa gesprongen had kregen we ook te horen dat Painter’s Maxim op 1 staat na de dresuur op het WK. Bij Phlox op stal zal er een opgetogen sfeer hangen.
freispringcup-sieger-popeye-lafrentz
De allerbeste was een halbloed. De Fragonard xx zoon uit Pittypat van de uit Letland stammende Prokat. De bloederig uitziende bruine was superhandig en beschikt over heel veel vermogen en de allerbeste manieren. Popeye hoort thuis in de eventingsport, daar is hij het gedroomde paard voor. Handig en met hele goede reflexen ging hij elke uitdaging aan.
popeye-prijs1

jury-161Gejureerd werd er door Frank Ostholt en Jörgen Köhlbrandt.

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!