Vrijspringen in twee delen

Geplaatst door on 21 oktober 2016

Door het nieuwe programma onderdeel, de Freispringcup begon het vrijspringen van de hengsten op een iets normalere tijd. Om 11:00 uur was het gepland maar het werd iets later. Toen de helft van de paarden hadden gesprongen werd er een korte pauze gehouden enkonden we daarna weer vlot verder. Wat opvalt aan de hele collectie is dat er geen slecht springpaard tussen zit. Waar het springen vroeger “een ondergeschoven kindje” was is het tegenwoordig een steeds meer gewaardeerd onderdeel waar ook steeds meer mensen naar komen kijken. De tribunes aan beide kanten van de hal waren goed gevuld en er werd meegeleefd met de paarden. Natuurlijk zijn er paarden die over meer springtalent beschikken dan anderen maar over het algemeen konden ze allemaal heel goed omgaan met de hindernissen, waren goed voorbereid.

karllson-0236
Opvallend goed en kanshebber op de titel Beste Springer van de jaargang is de Dramatiker zoon Karlsson, de bruine kan niet anders dan zijn vader trots maken met een handig en flitsend optreden boven het hout.
durrenmatt242
Een goed springend paard is de Dürrenmatt zoon Deinheart

hirtentanz-9-001
Maar deze Hirtentanz deed ook precies dat waar hij goed in is, Parkhütter deed het prima.
impetus-322
Weinig paarden lijken zo op hun vader dan deze Impetus zoon. Maar echt verbazingwekkend is het niet. Fouché is Impetus zoon uit een Impetus dochter. Dat is geen lijnteelt, dat is inteelt. Boven de hindernis en in beweging heeft hij er geen last van.

sixtus-338
Een zeer compleet paard die op het harde gisteren al opviel maar nu boven de hindernis ook weer niks fout was is de Millenium zoon His Moment. Hij viel vandaag in positieve zin op!
instep-i0484
In Step de favoriet na gisteren was vandaag in een economische bui. Hij deed geen te veel. Hij deed niks fout, sprong netjes maar maakte zich werkelijk nergens druk om. Heel kalm met veel overzicht en soevereiniteit deed hij wat hem geleerd is.
sixtus-0495

Vader Sixtus is inmiddels 25 jaar oud maar zonen maken dat kan hij no steeds! Skyjacker springt erg goed en maakte een monteren en frisse indruk. Hij heeft het duidelijk naar zijn zin in Neumünster.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!