TSF Dressurchampionat

Geplaatst door on 21 oktober 2016

Andere jaren was de winnaar meer afgetekend en al een beetje bekend. Als Annebel Balkenhol met Heuberger mee doet moet je wel van hele goede huizen komen wil je daar van winnen tenslotte. Dit jaar was het een meer open beeld. Er waren 5 paarden die voor deze finale aan de start verschenen.
edberg-0012
Edberg de Deens gefokte goedgekeurde voshengst zonder aftekeningen werd door zijn eigenaresse Antje Hell zelf gereden. Ze gaven een mooi beeld weer. Rustig in de aanleuning, een prettig zijbeeld en een goede samenwerking. In de uitgestrekte draf liet Edberg wat punten liggen.
spaans039
Sidney Bay hebben we al een tijdje niet gezien.Ook hij was gekeurd maar is niet lang geleden geruind. De Axis zoon is nog altijd een groot en imposant paard. De grote donkerbruine maakte niet echt fouten maar toch was het geen mooi “plaatje”. Of dat kwam door de inwerking van de ruiter of wellicht de wat ongewone accommodatie kunnen we niet zeggen.
kronprinz-52
Distelgraf is nog hengst maar nooit gekeurd. Hij is de Benjamin van dit gezelschap met zijn 7 jaar is het knap dat hij in deze Prix St.George klasse start. De hengst geeft een heel mooi beeld en is er één met veel Trakehner flair. En foutje sloop er hier en daar in de oefeningen maar toch was het en prettig schouwspel om paard en ruiter te zien samen werken.
ister-0068
Ook Istergold liet een mooie proef zien. En mooi goed gebouwd paard wat wist wat hij moest doen en zich goed liet bewerken. De Donauzauberzoon uit een Saint Cloud moeder  is een fijn paard die misschien niet overstroomt met Trakehner type maar het is wel een heel fijn sportpaard. Wat foutjes in de series en de voltes zorgde voor een iets lager punten tal.
943i0075-001
En dan was er ook nog een merrie die mee deed. Deze Happy Highness is gefokt door Peter Smeets en wordt gereden door Lydia Kamp. De donkerbruine is een Kaiserdom dochter uit Habsburg. Happy is een mooie grote merrie met uitstekende gangen en een goede aanleuning. In alle drie gangen kon Lydia de merrie naar de ontspanning rijden en ondanks een mooie grote galoppade liet de merrie zich ook weer goed sluiten naar de keertwendingen. De series werden goed uitgevoerd, kortom goed gedaan! Morgen gaan de beste drie een Kür op Muziek laten zien waarna we weten wie de titel haalt. Die top drie bestaat uit, Edberg, Happy Highness en Sidney Bay.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!