Wie is de mooiste van het land?

Geplaatst door on 22 oktober 2016

Het uitroepen van de beste jonge merrie is altijd een mooi onderdeel in dit verder met testosteron gevulde evenement. De kampioen en reservekampioenen van alle Duitse fokgebieden mogen naar Neumunster komen om te strijden om de eer.

jury038
Acht eigenaren hebben hun merries geladen en mee genomen naar de Holstenhallen. Als jurylid was onder andere “onze eigen” Joop van Uytert uitgenodigd om in een driekoppige commissie de merries te beoordelen. Dat Joop een aardig woordje over de grens spreekt bewees hij door een aantal merries in prima Duits te becommentariëren.  drie merries haalden de zogenaamde eindring,  twee Schwarzgold dochters en een Ovaro dochter.

ovaro-110

ovaro-116Deze laatst genoemde heet St.Pr. u.Pr.St. Herbstlicht werd gefokt op Hof Heitholm en werd derde.  De fraaie zwarte merrie kan heel best bewegen en is een vrouwelijk paard. Haar innerlijke rust en haar mooie grote ogen maken het plaatje helemaal compleet.

esperia-139

Als reservekampioen van Duitsland werd door Joop uitgeroepen de Schwarzgold dochter Pr.St. Esperia, een geweldig bewegend paard met en ongeëvenaarde draf. De  ruim gelijnde donkerbruine merrie is modern, hoogbenig, draaft alsof ze geen grond nodig heeft om af te zetten.

kampioen-381

De andere Schwarzgold dochter St.Pr. u. Pr.St. Kosima is een al net zo geweldige merrie. Alleen het feit dat haar stap nóg beter was dan die van Esperia gaf haar de extra voorsprong waardoor zij het lint voor de Kampioen 2016 omgehangen kreeg.
grafin-22
Kosima is gefokt door Grafin Dohna die ondanks haar hoogebejaarde leeftijd van 83 jaar oud natuurlijk wel aanwezig was om haar prijs in ontvangst te nemen en haar paard te bedanken. Beelden uit 2013 toen uit deze zelfde lijn de Kampioenhengst gehuldigd werd kwamen weer voor de ogen. Het was wederom zo verdiend!
merries-286
De merries worden net als de hengsten steeds maar moderner en groter, fantastisch mooie paarden die ons de volgende generaties gaan leveren. In de toespraak die de juryvoorzitter hield bij het huldigen van de kampioensmerrie benadrukte hij het belang van merries. Zij zijn tenslotte veel belangrijker dan hengsten. Zij brengen de veulens groot, zij brengen de toekomstige hengsten voort!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!