Jaar gezellig afgesloten!

Geplaatst door on 27 november 2016

Van onze speciale verslaggever/fotograaf voor Duitsland.

allemaal-943i0014
camp-943i0036Het Gans Eten was weer gezellig! Wellicht iets minder druk dan in een voorgaand jaar maar dat kon de pret niet drukken. Nadat de voorzitter van het Trakehner Stamboek, meneer Camp, ons alle welkom had geheten en zijn trots en dank had uitgesproken dat hij met onder andere de steun van de fokkers uit zijn thuisstaat was verkozen tot voorzitter kreeg onze eigen Rheinland voorzitter het woord. Nadat ook Ute Sanders ons welkom had geheten ging ze over tot het doornemen van de cijfers. Het is elk jaar toch weer leuk om alle hoogtepunten van een fokjaar nog even langs te horen komen. En alles kwam weer voorbij. Wat uit die cijfers blijkt is dat er gelukkig weer een stijgende lijn is te bespeuren in het aantal Trakehner veulens.
simone-943i0043
Waar er vorig jaar 52 veulens werden geboren in het Rheinland waren het er dit jaar 74 in totaal. Het was mooi verdeeld met 38 hengstveulens en 36 merrieveulens. De hoogst gepunte veulens waren het uiteindelijke kampioensveulen van het Rheinlandse Fohlenkampioenschap de High Motion dochter uit een Lowelas merrie.
toon-943i0044

Bij de hengsten was het de Honoré du Soir zoon, Beau du Soir, gefokt door Toon van Osch, die net als het beste merrieveulen 58 punten kreeg. Voor de fokkers van deze toppers waren er natuurlijk ereprijzen!
daniel-943i0042
Alle eindring veulens van het Kampioenschap kregen een certificaat waar hun prestatie op getekend staat. Opdeze foto Daniel met het certificaat voor het merrieveulen van Evita. Maar er waren nog meer prijzen te vergeven.
loebnitz-943i0050
Voor de fokkers van alle merries die tijdens de Elite Stuten Schau in Wickrath hun premie hadden verdiend een handgeschilderd bord om die prestatie te herinneren. Ook de winnaar van de nieuw in het leven geroepen Freispringcup,
simone-943i0048
Simone Schoenbeck en haar Phlox merrie, kreeg zo’n mooi bord. Een speciaal voor de Elite verklaarde hengst Rheinklang waren er twee borden. De gebroeders Bönnighardt staan samen te boek als de fokker van de voshengst vandaar dat er twee borden waren voor hen.

rheinklang-943i0053

Wat natuurlijk een ander toppunt van de avond was, behalve het heerlijke eten, was de Tombola. Er waren weer mooie prijzen-943i0033prijzen te winnen waar onder 5 dekkingen van Rheinland hengsten. Daar onder: Imhotep, Eldorado, Adorator, Kaiser Wilhelm en een hengst naar keuze van de Wiesenhof. Er daar was één dekking bij voor een Nederlander! Toon heeft een gratis dekking gewonnen, gefeliciteerd!  Maar er waren nog veel meer prijzen, daarvan zijn er wel een aantal mee terug gereisd naar Nederland.

Het samenzijn was een gezellige afsluiting van een jaar waar alle fokkers alweer vol verwachting uitkijken naar een vers voorjaar met weer nieuwe veulens! Volgend jaar zijn we er weer allemaal bij!prijzen-943i0028

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!