2 hengsten erbij

Geplaatst door on 6 december 2016

Er is na de hengstenkeuring in Neumünster natuurlijk altijd de nakeuring in februari, dat wat de voorjaarskeuring heet. Op die keuring kun je je hengst aanmelden als hij zich geblesseerd had voor Neumunster of als je een Volbloed hengst wilt aanbieden voor keuring. Maar er is nóg een manier om je Trakehner hengst voor keuring aan te bieden. Als je je hengst door een andere commissie wil laten keuren omdat je het niet eens bent met het oordeel van de keuringcommissie dan is een zogenaamde “Widerspruch” keuring mogelijk.
kacyro
Er wordt dan een nieuwe commissie gevormd, opnieuw met 5 leden, zij gaan onafhankelijk naar de dieren kijken en kunnen dan tot een ander oordeel komen. Dat is met twee hengsten gebeurt. Kacyro de op Exlusiv ingefokte Saint Cyr zoon uit een Freudenfest moeder gefokt door Gestüt Hämelschenburg heeft op deze manier alsnog zijn dekbrevet gekregen.
firstsight_3398
En ook deze jongeman heeft nu een deklicentie! Dit is First Sight een in 2014 geboren Lossow zoon uit een Hohenstein moeder. First Sight is in eigendom van de familie Weiskirchen uit ons eigen Reinland. Zoals het er uit ziet zal hij carierre gaan maken in de eventing sport. Hoe en waar deze twee kersverse dekhengsten gaan dekken gaan we lezen in het nieuwe hengstverteilungplan wat we in het nieuwe jaar kunnen verwachten.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!