Vergadering!

Geplaatst door on 9 januari 2017

Een dag na de voorjaarskeuring waar we in onderstaand bericht over spraken is er de jaarvergadering van Fokgebied Rheinland.

Dat is op zondag 12-02-2017 dan vindt de jaarvergadering plaats van de afdeling Rheinland van het Trakehner stamboek. Daartoe behoren ook Nederland en België. Dit jaar staat na vier jaar wederom de verkiezing van de voorzitter(ster) en de bestuursleden ( Delegierten ) als belangrijkste punt op de agenda.
group-presentation

Door de terugloop van het aantal ingeschreven fokmerries , in het bezit van Rheinlandse, Nederlandse en Belgische fokkers zal het aantal bestuursleden wat naast de voorzitter gekozen mag worden , waarschijnlijk terug gaan van 6 naar 5 personen. Dit kan nog veranderen naar aanleiding van de aan-en afmeldingen van fokmerries rond de jaarwisseling.

Volgens de regels van het stamboek mogen er ook een aantal “reserve bestuursleden”  ( Ersatzdelegierten ) worden gekozen. In de regel zijn dat er ongeveer even veel als de Delegierten , maar er is geen vaste regel, en het kunnen er dus ook meer of minder zijn. De Ersatzdelegierten kunnen mee werken bij de organisatie van evenementen , en nemen ook deel aan de bestuursvergaderingen , en zo ontstaat er een kweekvijver van mogelijke toekomstige bestuursleden.  Iedereen die lid is van het stamboek en in het bezit van een ingeschreven fokmerrie ( men hoeft er niet perse mee te fokken ) kan zich kandidaat (laten) stellen voor een functie. Het bestuur van het Stamboek is blij met iedereen die zijn inzet voor de toekomst van het Trakehner paard wil leveren.  Op korte termijn zullen alle nu reeds bekende kandidaten op de website van Trakehner Rheinland  worden  voorgesteld met een foto en verdere informatie.

Mensen die zich kandidaat willen stellen kunnen dit melden door een foto en een korte beschrijving van zichzelf op te sturen aan info@trakehner-rheinland.de   Voor eventuele kandidaten uit Nederland of België kan Toon van Osch , die dit jaar ook nog een keer kandidaat is , helpen met vertalen. De kandidaten komen midden Januari online op www.trakehner-rheinland.de .

Zoals gebruikelijk kunnen ook nog ter plaatse tijdens de vergadering kandidaten worden voorgesteld, maar de voorkeur gaat er naar uit de fokkers en leden al zo vroeg mogelijk te informeren.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!