Hollands Glorie!

Geplaatst door on 17 februari 2017


Een unieke gebeurtenis in de paardenwereld! Voor het eerst is er een commercieel team in het leven geroepen in de paarden sport, en dan in het bijzonder in de Eventingsport. Iets wat in de wielerwereld of bij het schaatsen een normaal verschijnsel is is voor de Hippische wereld helemaal nieuw.

Olympisch ruiter Tim Lips heeft in gesprekken met sponsor Bavaria 0.0 gesproken over hoe het beter zou kunnen gaan met de Eventingsport in Nederland. timWat is er nodig om Nederland als Eventingsport land op de kaart te krijgen en vooral te houden. Het gaat de laatste jaren al veel beter maar nu is het zaak dat er jonge aanwas komt, dat er meer kansen komen om jonge ruiters de aansluiting te laten krijgen met de senioren. Martin Lips die net bondscoach af is, gaat samen met zoon Tim het nieuwe team begeleiden. Er zijn 5 teamleden geselecteerd. Alle 5 jonge ruiters onder 30 jaar oud, allemaal al met enige ervaring die nu met de steun van Bavaria 0.0 voorbereid worden om in de eventingwereld hun plek te veroveren.
1671team

olymHet eerste doel is al gesteld, Tokyo 2020 (“als je de lat laag legt ga je nooit hoog springen”) een ander doel is om de ruiters een ‘springplank ‘  te geven  naar wellicht een eigen sponsor en een eigen weg om hun eventing carriere voort te zetten.
De vijf leden in het team, wat al meteen een probleem vormt, zoals Martin Lips het zei, want er mogen er maar 3 naar Tokyo en Tim is niet van plan te stoppen met rijden.
Zij gaan met behulp van onder andere Yvonne van Gennip (commerciële training) en Emile Welling (veterinaire begeleiding) maar er wordt ook gewerkt aan ruiterfitheid, een media training en aan mentale training om de ruiters en de paarden alle kansen te geven om tot grote prestaties te kunnen komen.
Elke twee weken zal het hele team bij elkaar komen, met paarden, op stal Lips en daar 2 dagen allerlei trainingen doormaken. Overdag de training van de paarden in drie disciplines en ’s avonds wordt er gewerkt aan de andere zaken die ook belangrijk zijn als je een topsporter bent.

Wat het voor ons als Trakehner minnend volk nóg leuker maakt is dat er in dit geweldig nieuwe team een Trakehner is opgenomen. Larissa Hartkamp is eigenaar van Kasparow zoon D’Artagnan (uit de Engels volbloed moeder Doha xx v: Kris xx)
kasparow-tcn-daan-maarsbergen-2014
Larissa heeft de vos zelf opgeleid en heeft hem al tot in de 2 sterren succesvol uitgebracht. D’Artagnan, die thuis door iedereen Daan wordt genoemd, gaat in 2017 zeven jaar oud worden wat een hele mooie leeftijd is om tot grote hoogtes te kunnen stijgen.
Daan is gefokt door en geboren bij Arja van der Laarse op stal, de eigenaar van Kasparow. Het doel was een eventingpaard fokken. Voor dat doel is Arja op zoek gegaan naar geschikte volbloed merries. Doha was één van die merries. Met Kasparow heeft Doha drie veulens gekregen voordat ze in België de fokkerij is gaan dienen.
Daan is als jong guppie bij Larissa gekomen toen hij nog helemaal niks kende en zo wild was als hooi. Zij heeft hem laten castreren, heeft hem zadelmak gemaakt en is hem gaan uitbrengen. En nu, nu zijn ze dus onderdeel van dit geweldige initiatief!
Daan-96-5-5-14 1We zullen de belevenissen van het team en in het bijzonder die van Larissa en Daan op de voet volgen en u steeds op de hoogte houden van de ontwikkelingen.  Voor nu mogen we gewoon met z’n alle trots zijn dat er een Trakehner, een Nederlandse Trakehner, in het team van de toekomst in opgenomen!
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!