Karolinger I beschikbaar voor de fokkerij!

Geplaatst door on 15 maart 2017


De 16-jarige, tot in de Inter I succesvolle Karolinger I (Latimer X Hohenstein) is vanaf nu beschikbaar voor de fokkerij. De hengst is een aantal jaren beperkt tot niet beschikbaar geweest door zijn drukke sportwerkzaamheden.
Karolinger werd geboren in Schenefeld en werd in 2004 goedgekeurd voor de dekdienst. Ook het Hannoveraanse stamboek erkende hem as dekhengst, dat was in 2008. De charmante zwarte werd aanvankelijk onder Peter Koch uitgebacht in de dressuursport waarna hij verhuisde naar Alexandra Bimschas en sinds 2014 viert kan Jennifer Weber tal van mooie successen in de grote ring. Karolinger kan bogen op een totaal aan prijzengeld van zo’n slordige €15.000 én de felbegeerde titel TSF voor zijn naam. Dat hij een waardevolle hengst is voor de dressuurvererving bleek al vroeg. In zijn verrichtingstest haalde hij een uitstekende dressuur score van 8.71. Als 4 jarige was hij finalist van Bundeschampionate in Warendorf. In zijn prijzenkast hangen linten voor zeker 18 overwinningen en 60 klasseringen in de dressuur. Inmiddels is de hengst is eigendom van de Hamburgse ondernemer en volbloed fokker Albert Darboven. Hoewel tot nu toe (te) weinig gebruikt voor de fokkerij, heeft de hengst een aantal opvallende kinderen. Wij kennen hem als de vader van Ice Age, de hengst die door Stoeterij de Garst veel is gebruikt, Karolinger is ook de vader van een ander Garst paard, Golden Surprise  heeft het ook als jong paard goed gedaan in de sport.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!