Dressuur tijdens de viering van 30 jarig TCN

Geplaatst door on 10 april 2017

Een clinic speciaal voor de leden van TCN, dat was om te vieren dat TCN 30 jaar bestaat. Er waren allerlei combinaties uitgenodigd om mee te komen doen aan een clinic van Inge van der Schaft. de familie van der Schaft, inclusief onze verse Bondscoach Dressuur Riny, zijn van oudsher Trakehner fans. Door de jaren heel stond er altijd wel één of meer in de stallen van de familie. Het was dan ook heel fijn dat Inge van der Schaft bereid was om de clinics te komen geven.

Natuurlijk kon het feit dat het de eerste dag van april was niet helemaal ongemerkt voorbij gaan.
Bij aanvang van de clinic werd duidelijk dat deze twee deelnemers:  eigenlijk geen Trakehners waren maar dat die wel alvast iedereen warm maakte voor wat komen ging!


Het spits werd afgebeten door Damea van der Steen die Harkeway mee had, een door haar vader Twan van der Steen gefokte Biotop dochter.


Samen met Damea was Mireille Heuseveldt met Matris Vota’s Montjuic v. Kentucky in de baan, Montjuic is gefokt door en in eigendom van de familie Griffioen. Damea en Mireille vertegenwoordigden de klasse M dressuur. Inge kon fijn met de nog wat jonge paarden aan het werk, de ruiters én paarden hebben veel geleerd.

Verder ging het daarna met

Aniek Schraa en Frühlingsflocke v Goldschmidt (Fame) van de familie Brouwer. Zeker geen onbekend gezicht. Fame is sterker geworden de afgelopen tijd, ze ziet er mooi uit en charmeert een ieder op deze Trakehner dag met haar heerlijke oren die ontspannen en heel erg ‘des Trakehners’   een beetje op zij “hangen”. Prachtig!


Ingrid Smid en Herbstmelody waren ook van de partij. Melody is gefokt door en in eigendom van de wederhelft van Ingrid, onze vaste voorbrenger Lodi Berk. Dat deze Insterburg dochter niet alleen dressuurpaard is bleek later op de dag, daarover zo meer.

Na een pauze in het de clinic’s ging het al weer verder.

Een vaste waarde op de TCN sportdag is Mathilde, nu was zij ook weer van de partij. Met de door haar vader gefokte Lowelas zoon Fleur’s Treffer zijn ze uit Limburg gekomen om mee te doen. Treffer is door Mathilde zelf ingereden en doorgetraind naar zijn huidige niveau, Lichte Tour!


Een andere vaste waarden op de TCN sportdag is Karlijn van Geelkerken. Nu niet met een Trakehner maar met een “gewone” KWPN-er. Condor.


Als laatste dressuurknaller hebben we allemaal genoten van het optreden van Romy van der Schaft.

Zij reed de in gecombineerd eigendom verblijvende Be Painted (Gribaldi x Münchhausen) Familie Geelkerken en de familie van der Schaft zijn samen trotse eigenaar van deze heerlijk vos. Heel simpel op een trensje gereden liet Romy zien dat de vos de aanleg voor het hogere verzamelde werk heeft meegekregen niet alleen van zijn vader maar ook van opa. We gaan hem vast terug zien in de Grand Prix! Bloemen en dankwoorden waren er voor Inge voor haar werk met de deelnemersvan de clinic die allemaal moe maar heel tevreden terug kijken op deze clinic!

 

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

info@trakehnercontact.nl