Nederlands Oud Karspel een toneel met meerdere Trakehners

Geplaatst door on 20 april 2017


Het eventingseizoen is goed op gang gekomen de eerste zwaardere wedstrijden zijn al gehouden of staan op de agenda in de nabije toekomst. In Nederland is de eerst grote Internernationale wedstrijd verreden in het Paasweekend. Daar kon gestart worden tot in de 2 sterren klassen. Er waren vele buitenlandse starters, met ruiters vanuit België tot China, van Frankrijk tot Zweden, maar natuurlijk waren er ook Nederlandse combinaties die aan de start verschenen. Er was geen korte 1 ster wedstrijd maar wel een zeer pittige lange 1 ster. Kai Steffen Meijer reed voor Duitsland mee met de gekeurde Gluckruf, in dezelfde klasse meer Trakehners, beide Kasvossen Man ‘O War en Kassiopeia onder Traik van Boggelen waren ook van de partij.
Glucksruf deed het heel goed, na een goede dressuurproef kon hij zich al 8ste plaats in de tussenstand nestelen. Dat lukt met de andere Trakehner vossen niet. Hun namen stonden in de onderste regionen na de dressuur.

De tweede dag werd er gecrosst. De cross van Oud Karspel wordt niet in een bos verreden maar op een relatief open terrein,  er is dus veel te zien. Kassiopeia moest het spits afbijten. Ze deed dat in haar lange 1 ster debuut met een rit “uit het boekje”  weliswaar iets buiten de tijd maar dat, bleek later, verre van ongewoon. Van de 81 starters wisten er maar 15 wél binnen de tijd te blijven. Ook haar halfbroer Man ‘O War liep in een rechte lijn naar de finish, nergens kiezend voor het makkelijke alternatief maakte ook hij geen enkele fout. Doordat de kassen zo goed crosste zijn ze na de cross maar liefst meer dan 4o plaatsen naar boven verschoven in de tussenstand. Glucksruf kon zijn 8ste plaats ook verbeteren, ook hij liep een hele goede cross, bleef nét binnen de tijd en schoof naar een vijfde plek. De derde dag kende nog 61 overgebleven starters, beide Kassen hadden 1 springfout, kwamen uit op plaats 34 en 43.

Gluckruf deed het nog veel beter hij haalde de derde prijs! Met deze resultaten hebben de Trakehners, alle drie, de kwalificatie behaald om te mogen promoveren naar het 2 ster niveau.

In de ook verreden CIC2** waren twee Trakehners in een veld van 55 deelnemers. Op de 15de plek eindigde Hella Meise met First Flight Beauty (Finley M x Almox Printz) en op plek 22 Claas Hermann Romeike met zijn Indurain (Houston x Arogno).

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

info@trakehnercontact.nl