Nederlands Oud Karspel een toneel met meerdere Trakehners

Geplaatst door on 20 april 2017


Het eventingseizoen is goed op gang gekomen de eerste zwaardere wedstrijden zijn al gehouden of staan op de agenda in de nabije toekomst. In Nederland is de eerst grote Internernationale wedstrijd verreden in het Paasweekend. Daar kon gestart worden tot in de 2 sterren klassen. Er waren vele buitenlandse starters, met ruiters vanuit België tot China, van Frankrijk tot Zweden, maar natuurlijk waren er ook Nederlandse combinaties die aan de start verschenen. Er was geen korte 1 ster wedstrijd maar wel een zeer pittige lange 1 ster. Kai Steffen Meijer reed voor Duitsland mee met de gekeurde Gluckruf, in dezelfde klasse meer Trakehners, beide Kasvossen Man ‘O War en Kassiopeia onder Traik van Boggelen waren ook van de partij.
Glucksruf deed het heel goed, na een goede dressuurproef kon hij zich al 8ste plaats in de tussenstand nestelen. Dat lukt met de andere Trakehner vossen niet. Hun namen stonden in de onderste regionen na de dressuur.

De tweede dag werd er gecrosst. De cross van Oud Karspel wordt niet in een bos verreden maar op een relatief open terrein,  er is dus veel te zien. Kassiopeia moest het spits afbijten. Ze deed dat in haar lange 1 ster debuut met een rit “uit het boekje”  weliswaar iets buiten de tijd maar dat, bleek later, verre van ongewoon. Van de 81 starters wisten er maar 15 wél binnen de tijd te blijven. Ook haar halfbroer Man ‘O War liep in een rechte lijn naar de finish, nergens kiezend voor het makkelijke alternatief maakte ook hij geen enkele fout. Doordat de kassen zo goed crosste zijn ze na de cross maar liefst meer dan 4o plaatsen naar boven verschoven in de tussenstand. Glucksruf kon zijn 8ste plaats ook verbeteren, ook hij liep een hele goede cross, bleef nét binnen de tijd en schoof naar een vijfde plek. De derde dag kende nog 61 overgebleven starters, beide Kassen hadden 1 springfout, kwamen uit op plaats 34 en 43.

Gluckruf deed het nog veel beter hij haalde de derde prijs! Met deze resultaten hebben de Trakehners, alle drie, de kwalificatie behaald om te mogen promoveren naar het 2 ster niveau.

In de ook verreden CIC2** waren twee Trakehners in een veld van 55 deelnemers. Op de 15de plek eindigde Hella Meise met First Flight Beauty (Finley M x Almox Printz) en op plek 22 Claas Hermann Romeike met zijn Indurain (Houston x Arogno).

Comments

Comments are closed.

TCN Sport & Stamboekdag 2017

merrieveulen 9 Juli is het weer zover! Dan zijn we weer te gast op manege Groenewoude in Woudenberg om onze jaarlijkse sport en stamboekdag te houden. Alle in Nederland geboren Trakehner veulens kunnen op die dag worden aangeboden om opgenomen te worden in het stamboek. merrie-veulen Ook 3 jaar, en eventueel oudere, merries mogen zich daar aan de, Duitse, commissie tonen. Maar er is niet alleen keuring er is ook sport! Er zullen speciale proeven zijn voor jonge paarden, deze zogenaamde Material Prüfung wordt met meerdere paarden in de baan gereden en de paarden worden niet alleen onder het zadel maar ook zonder zadel op exterieur beoordeeld. Daarnaast zijn er ook gewone Nederlandse dressuurproeven te rijden (2 proeven per combinatie, allebei voor punten) van de B tot en met het ZZ licht. merrie-veulenAlweer een datum dus om in uw agenda te noteren! De keuringsklassen worden in de binnen bak gedaan, de sport is buiten op de geweldige banen van Groenewoude. Er is dus een hoop te zien! U bent allen van harte uitgenodigd om te komen! Toegang en parkeren als altijd gratis. Heeft u een Trakehner maar nog geen uitnodiging ontvangen in uw mail, laat ons dat weten dan zorgen we dat er alsnog een uitnodiging naar u toe komt! merrie-dra

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact, over de Sport en Stamboekdag of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl