Nieuw vooruitstrevend initiatief

Geplaatst door on 22 april 2017


Het Trakehner Verband en zijn leden zijn altijd bezig om te bedenken hoe het allemaal nóg beter kan. Daar komen wel eens ideeën boven borrelen die weliswaar eenvoudig lijken maar juist door die eenvoud zo ontzettend goed en ook vernieuwend zijn. Er is in het Zuchtbezirk Rheinland Pfalz een initiatief gestart wat inmiddels in het hele stamboek is overgenomen, een merrie bemiddelingsbureau. Dat is geen speeddating voor mooie Trakehner dames maar meer een plek om de kans te krijgen, ook als “kleine” fokker om ander bloed te gebruiken.

Veel fokkers hebben merries op stal staan waar ze al dochters van inzetten in de fokkerij waardoor een zeer waardevolle en kwaliteitsvolle merrie leeg blijft staan omdat de eigenaar al opvolging heeft. Er is nu een kans om zo’n merrie te huren en uw eigen hengstkeuze op deze merrie te gebruiken. Er zijn tal van varianten mogelijk. merrie blijft op de thuisstal en wordt dragend gemaakt met de hengst naar keuze of de merrie komt naar eigen stal etc.etc. Uiteraard wordt alles goed vastgelegd in duidelijke contracten en afspraken zodat er geen moeilijkheden ontstaan. Een geweldig plan om ook eens over ander bloed te kunnen beschikken! Wilt u er meer over weten, neem dan even contact met ons op, we leggen alles graag uit en kunnen u de juiste weg wijzen.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!