4 Trakehners in het Franse Jardy

Geplaatst door on 7 mei 2017

53 deelnemende combinaties hadden zich aangemeld voor de CIC2* tijdens het Festival de Complet in Jardy (vlakbij Versailles). Daar op ‘Haras de Jardy’ zijn meerdere malen per jaar grote internationale Eventing wedstrijden. Het is een geliefde plek om te starten omdat het parcours daar vaak dik en hoog maar eerlijk gebouwd wordt en het dus een ideale plek is om paarden op te leiden. Van de 53 paarden in de hoogste klasse van dit concours waren er 4 Trakeners.

Glücksruf was er met Kai Steffen Meijer voor Duitsland, First Flight Aliance reed onder Franse vlag en voor Nederland had Tarik van Boggelen zijn twee Kasparow’s ingeschreven.

Glücksruf wist zich na de dressuur al meteen op de eerste plaats te nestelen. De Titulus dochter First Flight Aliance stond 28de na de dressuur en Tarik nam genoegen met een positie daar net achter. Zijn beide vossen liepen voor het eerst in dit niveau mee dus hij wist dat er niet voor de prijzen gestreden ging worden. Bij het springen, wat op de zaterdagavond plaats vond, bleven alle posities zoals ze waren, er veranderde niets door prima prestaties van alle Trakehners boven het hout.

De cross werd zondag verreden. Waar het vraagprogramma aangaf dat de cross om 12:00 ’s middags zou beginnen bleek zaterdagavond dat dat was verandert naar 8:00 uur zondagochtend. Tarik beet met Man ‘O War het spits af. De vos liep zoals Tarik het vertelde “een heerlijke bosrit”.   Met zichtbaar plezier en gemak overwon hij alle hindernissen. Wellicht juist door die ontspannenheid maakte Tarik een stuurfoutje waardoor hij een “langsloper” had, niet een echte weigering maar wel een fout die wordt gezien als een stop, jammer maar toen hij opnieuw aanreed ging het weer met grootste gemak verder. Tijdfouten maakte dat hij in het klassement wat zakte.

Kassiopeia, de halfzus van Man ‘O War (beide van EH.Kasparow), deed het ook heel goed. Zij heeft veel minder ervaring en had duidelijk iets meer moeite met de dikke bakken en brede sprongen. Echter kwam ook zij, weliswaar met tijdfouten maar verder, foutloos over de finish, heel knap!

First Flight Aliance
(Titulus x Almox Prints) wist ondanks wat kleine tijdfouten te stijgen naar een 20ste positie. Deze zwarte merrie is door haar eigenaar Aurore Dubus aangeschaft op de Eventingveiling van Elmar Lesch. Nu gereden door Mathilde Cruse weet de compacte zwarte zich steeds te bewijzen als een heel goed sportpaard.

Glücksruf I (v: Dramatiker) verloor op tijd, op het nippertje, zijn eerste plaats, 6.4 seconden kosten hem de eerste plaats en verwezen hem naar een tweede plek, zonde! De voshengst ligt met zijn ruiter Kai Steffen Meijer heel goed op koers om nog beter te worden dan hij al is. De hengst is 8 jaar oud en bewijst zich keer op keer!

Comments

Comments are closed.

TCN Sport & Stamboekdag 2017

merrieveulen 9 Juli is het weer zover! Dan zijn we weer te gast op manege Groenewoude in Woudenberg om onze jaarlijkse sport en stamboekdag te houden. Alle in Nederland geboren Trakehner veulens kunnen op die dag worden aangeboden om opgenomen te worden in het stamboek. merrie-veulen Ook 3 jaar, en eventueel oudere, merries mogen zich daar aan de, Duitse, commissie tonen. Maar er is niet alleen keuring er is ook sport! Er zullen speciale proeven zijn voor jonge paarden, deze zogenaamde Material Prüfung wordt met meerdere paarden in de baan gereden en de paarden worden niet alleen onder het zadel maar ook zonder zadel op exterieur beoordeeld. Daarnaast zijn er ook gewone Nederlandse dressuurproeven te rijden (2 proeven per combinatie, allebei voor punten) van de B tot en met het ZZ licht. merrie-veulenAlweer een datum dus om in uw agenda te noteren! De keuringsklassen worden in de binnen bak gedaan, de sport is buiten op de geweldige banen van Groenewoude. Er is dus een hoop te zien! U bent allen van harte uitgenodigd om te komen! Toegang en parkeren als altijd gratis. Heeft u een Trakehner maar nog geen uitnodiging ontvangen in uw mail, laat ons dat weten dan zorgen we dat er alsnog een uitnodiging naar u toe komt! merrie-dra

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact, over de Sport en Stamboekdag of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl