4 nieuwe hengsten erkend

Geplaatst door on 11 mei 2017

En allemaal helemaal vers bloed! Na een lange, lange reis door Frankrijk langs verschillende Staats en gewone stoeterijen hebben Lars Gehrmann en Neel-Heinrich Schoof  4 Anglo Arabische hengsten een bijzondere dekvergunning toegekend. Alle vier de hengsten zijn Anglo Arabe hengsten met voornamelijk Franse bloedlijnen. De hengsten komen van verschillende stations maar hebben allemaal een aantal dingen gemeen. Ze hebben allemaal een enorme staat van dienst in de sport. Alle 4 zijn het uitblinkers in het springen, drie van de hengsten zijn al bewezen en hebben al meerdere generaties nakomelingen. 1 hengst is relatief jong maar vertoond naast een ijzersterke bloedlijn zoveel potentie dat ook hij een speciaal dekbrevet heeft gekregen.

We stellen de hengsten graag aan u voor.


Business

Puur Anglo-Arabische hengst die oorspronkelijk uit Zweden komt.  Business heeft vele successen behaald in de Eventingsport. Hij was o.a. 4de in de CIC*** van Rome, 6de in CCI*** Linköping en 12de in de wereldbekerwedstrijd in Malmö.  Business is ook door het Oldenburger Stamboek erkend. Zijn vader Stubin was de winnaar in 1.40 en 2.50 parcoursen maar was ook geplaatst op de Zweedse kampioenschappen  in Eventing! De moederlijn is Frans en grootmoeder  Bise Paulstra, was een dochter van de uitzonderlijke Laurel. De stam van de Laurel was een van de beste sportlijnen wat blijkt uit de vele successen van zijn nakomelingen. De 21 jaar oude, 1.69 grote schimmel Business heeft een goed temperament wat hij doorgeeft aan zijn veulens. Hij beschikt over 3 goede gangen en heeft een veel  springvermogen. In de video niet alleen beelden van de vader maar ook van zijn zonen en dochters in de sport.

 


Don Giovanni de Bearn

Ook deze vos is een ervaren hengst, met zijn 18 jaar niet de allerjongste op de lijst maar ook wel weer één met een enorme staat van dienst. Hij heeft naast vele andere titels ook de prijs voor de beste Franse Anglo hengst van 2010 in zijn prijzenkast hangen. Hij is een springpaard van klasse. Don Giovanni beschikt over goede lichtvoetige bewegingen. Is onverschrokken en handig in het parcours, zijn vermogen gecombineerd met zijn wil om te werken maakt hem een hengst om te overwegen. Zijn nakomelingen staan op start en uitslagenlijsten van zowel spring als eventingwedstrijden.


Fusain du Defey

Fusain heeft van deze 4 de meeste ervaring. Hij is reeds 24 jaar maar zo gezond als een vis en hard op de benen. Hij heeft in zijn sportcarrière, die ruim twaalf jaar duurde, met verschillende ruiters steeds weer successen mogen vieren. Hij heeft meer dan 400 prijzen en overwinningen op zijn naam. Zijn kinderen zijn al net zo getalenteerd. Ze hebben al meer dan 2 ton aan prijzengeld in de wacht gesleept. Je vindt zijn nakomelingen in de spring maar ook in de eventing sport. Een hengst met atletisch vermogen én techniek, een gewaardeerde bloedlijn die gezocht is bij ruiters.


Vasnupied de Jonkiere
En dan de Benjamin van het spul. Vasnupied de Jonkiere, 8 jaar oud is deze bruine hengst. Hij heeft al vele hoofden doen keren. Hij was Frans kampioen van de jonge springpaarden op 7 jarige leeftijd. Tijdens de hengstenkeuring van het Selle Francais, waar deze Anglo Arabe hengst ook erkend is, kreeg hij hoge cijfers. Een 9 voor balans, beweging en techniek, een 9 voor vermogen, een 9 voor stijl en een 9,5 voor zijn temperament, energie en intelligentie. Zijn eerste veulens worden dit seizoen geboren, een hengst met enorm veel potentie!

Al deze hengsten zijn via een speciaal ‘netwerk’ van ervaren dierenklinieken en dierenartsen te gebruiken via diepvries sperma. Als u meer informatie wilt over deze of andere hengsten kunt u zich altijd wenden tot het TCN!

 

 

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

info@trakehnercontact.nl