Wickrath, warm, zonnig en gezellig

Geplaatst door on 28 mei 2017


De Nederlandse Trakehners of zullen we zeggen TCN Trakehners hebben het prima gedaan in Wickrath op de Centrale keuring. Onder het deskundig oog van de driekoppige keuringscommissie bestaande uit Lars Gehrmann, Matthias Werner en natuurlijk Ute Sander konden verschillende TCN paarden mooie punten laten noteren.

Waar we meteen al beeld bij hebben is bij de oudste deelneemster van de dag, Herbstmelodie. Deze Insterburg dochter uit een Maizauber merrie is in eigendom van, en gefokt door, Lodi Berk. Ze was al eerder opgenomen in het stamboek maar nu, een aantal jaar later, is de merrie door haar sport en de extra tijd zoveel mooier geworden dat Lodi haar graag nog een keer wilde aanbieden. En dat heeft goed gewerkt! Ze is nu Pr.St. Herbstmelodie! Gefeliciteerd!

Maar er waren meer paarden van over de grens naar Mönchengladbach gekomen. Uiteraard had onze voorzitter een aantal merries mee en vanuit België kwamen nazaten van Evita naar Wickrath.


Kampioen werd Ibiza, een Montafan dochter uit de Songline merrie Inschi’s Songline. De merrie kreeg 57.5 punt, die hoge punten kwamen onder andere door een 8.5 voor type, bouw en draf, maar ook een 9 voor de galop maakte een prachtig eindresultaat! Ze treed in de voetsporen van haar moeder, Inschi zelf was ooit ook Kampioene van haar jaargang. Familie Vester die Inschi aanschafte als veulen heeft een goede keuze gemaakt!

Reservekampioen werd Golden Sunset, een Zwartbruine Donauruf uit de Hertug x Gribaldi merrie Golden Rose. Haar 57 totaal score omvatte maar liefst 2 x een 9, voor de stap en voor de galop!  Toon gefeliciteerd met weer een prachtig resultaat!


Twee merries kregen 55 punten, dat waren de zeer vrouwelijke en ‘smakelijke’  merries Hanabi en Eichengold. Hanabi is een Grimani dochter uit een Alter Fritz moeder |  Eichengold is een Schwarzgold uit Elize, een Hofrat dochter van Evita.

Hanabi en Eichengold ontliepen elkaar niet veel maar Eichengold kreeg nét hogere punten voor type. Beide fokkers kunnen zeer “fier”   zijn op hun fokproducten. (speciaal voor Daniel hebben we dit gedeelte in het Vlaams vertaald)


Ebony (Donauruf x  Hofrat) en Chiaria (Herakles x Perechlest), kregen beide 54.5 punt waarmee ook zij ruim voldoende punten hebben om, als ze de verrichting goed lopen, zich premie merrie te kunnen noemen. Ebony is gefokt door Gestüt Wiesenhof en

Chiaria
is gefokt door Hohenschmark maar in bezit van mevrouw Funck uit Ratingen.


Knituoja (Ice Age x Luitas-Litouwen) en

Ghostbuster, (El Greco x Golden Dancer van Leonidas), zijn beide paarden die directe lijnen hebben naar de Garst,
haalde allebei 53 punten, waardoor ook zij alleen nog een succesvolle verrichting hoeven te doen om de felbegeerde Pr.St. voor hun naam te mogen zetten.

Beste 4 jarige merrie was Elody, een Hancock dochter uit een Kostolany moeder. Ook Elody is in bezit van mevrouw Funck uit Ratingen.


Beste springmerrie was Maravilla, Lombardi tekent voor het vaderschap van deze donkerbruine die uit een Sapros moeder gefokt is. Dat alles verklaard direct het springen en ook dat de merrie door familie Hoogen in Kevelaer werd gefokt en voorgesteld.

Het was een warme dag maar het was genieten van zoveel mooie merries!
© van de foto’s van de merries zijn van Lune Jancke*

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!