Derby van Almelo

Geplaatst door on 1 juli 2017

De Almelose Ruiterdagen liggen nét achter ons. 10 dagen achter elkaar Paardensport in allerlei disciplines. Een heel bijzonder onderdeel van de Almelose Paardendagen (want zo heet dit evenement in de volksmond) is de derbywedstrijd. Alleen Almelo en Eindhoven hebben nog zo’n wedstrijd. Jammer, want dit trekt juist publiek. Een gemakkelijke opgave is het niet: 1,2 kilometer, 23 hindernissen en 28 sprongen vormen een uitdaging voor ruiter en paard. De Derby (een mix tussen een traditioneel springparcours en de military) van de Almelose Ruiterdagen is steevast het sensationele slotstuk.  Wie paarden in een meer natuurlijke omgeving aan het werk wil zien en een mix zoekt tussen wedstrijden als de Military Boekelo en het CSI Twente, komt al snel uit in Almelo. Samen met Eindhoven wordt hier nog een derby verreden: een lang parcours vol natuurlijke hindernissen. En dat maakt het, volgens de ruiters, heel bijzonder.
Er zitten hindernissen tussen die je normaal nooit tegenkomt. Een hoge wal met een steile afsprong, bijvoorbeeld. Daar moet je wel het paard voor hebben, hij moet zeker niet angstig zijn.

Kassiopeia (v: Kasparow) is zo’n paard. Net als haar halfbroer Man ‘O War vorig jaar heeft Kassiopeia de Derby van Almelo goed gelopen. Weliswaar met een balk dus geen barrage maar dat is zeker geen schande. Van de 23 combinaties die aan de start verschenen waren er maar 2 die de barrage wél reden. Tarik van Boggelen die Kassiopeia sinds een half jaar onder het zadel heeft is erg enthousiast over de vosmerrie. Er staat in Almelo altijd een reëel dik parcours, de laagste is 1.25 de rest is hoger (tot 1.40) en ook behoorlijk “dik”. Daar komen dan nog de wallen, op en afsprongen bij en natuurlijk de lengte van het parcours. 1.2 km dat is voor een springpaard zware kost. Nu is “Kassie”  een eventingpaard wat haar hier heeft geholpen, een ijzeren conditie en een wil om te gaan, ze heeft het geweldig gedaan! Haar halfbroer Man ‘O War reed ik hier vorig jaar die heeft heel veel vermogen die deed het ook goed, ik ben trots op allebei!
Hopelijk zijn we er volgens jaar weer bij!

  • beelden van Kassiopeia volgen!

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

info@trakehnercontact.nl