Stralende kampioene, Marée du Soir

Geplaatst door on 14 juli 2017


U kent ze vast wel de oude “wijsheden” die langs komen in een stal waar paarden wonen. Mijn oude smid pleegde nogal eens te zeggen: “met een arabier meer plezier” en laat dat nu voor onze TCN Stamboekdag helemaal kloppen!

Het merrie veulen, Marée du Soir, uit de Arabische volbloedmerrie Marajo ox van Balasjow ox was de trotse winnaar van de Arie Timmer Bokaal. Uit handen van de voorzitter van het Trakehner Verband, de Heer Camp, nam fokker/ eigenaar van het Honoré du Soir veulen, Maarten Hesselink, de bokaal en ereprijzen in ontvangst.

Eerder was de kleine Marée al uitgeroepen tot het beste merrieveulen. In de strijd om de bokaal gaat het om het beste hengstveulen en het beste merrieveulen. Het beste hengstveulen van de dag was Matris Vota Milano van Rheinklang uit de Kentucky merrie Matris Vota Modena van de familie Griffioen. Het was een heel krap verschil waar de voorzitter van de jury, mevrouw Ute Sander uiteindelijk de knoop doorhakte en het merrieveulen uitriep tot dagkampioene. Maarten en ook de familie Griffioen gefeliciteerd met jullie geweldige fokproducten!

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

info@trakehnercontact.nl