Stralende kampioene, Marée du Soir

Geplaatst door on 14 juli 2017


U kent ze vast wel de oude “wijsheden” die langs komen in een stal waar paarden wonen. Mijn oude smid pleegde nogal eens te zeggen: “met een arabier meer plezier” en laat dat nu voor onze TCN Stamboekdag helemaal kloppen!

Het merrie veulen, Marée du Soir, uit de Arabische volbloedmerrie Marajo ox van Balasjow ox was de trotse winnaar van de Arie Timmer Bokaal. Uit handen van de voorzitter van het Trakehner Verband, de Heer Camp, nam fokker/ eigenaar van het Honoré du Soir veulen, Maarten Hesselink, de bokaal en ereprijzen in ontvangst.

Eerder was de kleine Marée al uitgeroepen tot het beste merrieveulen. In de strijd om de bokaal gaat het om het beste hengstveulen en het beste merrieveulen. Het beste hengstveulen van de dag was Matris Vota Milano van Rheinklang uit de Kentucky merrie Matris Vota Modena van de familie Griffioen. Het was een heel krap verschil waar de voorzitter van de jury, mevrouw Ute Sander uiteindelijk de knoop doorhakte en het merrieveulen uitriep tot dagkampioene. Maarten en ook de familie Griffioen gefeliciteerd met jullie geweldige fokproducten!

Comments

Comments are closed.

Fohlenchampionat Rheinland 2017

merrieveulen Alleen de beste Trakehner veulens die zijn geboren in het gebied van het Rheinland mogen mee doen aan het fohlenchampionat, oftewel het merrie-veulenveulenkampioenschap. Het Trakehner Gestüt Kamberger Hof in Neuss heeft aangeboden gastheer te willen zijn voor dit evenement. Vanuit Nederland mogen er heel wat veulens mee doen. We zijn als publiek natuurlijk ook heel welkom om te komen kijken. Het kampioenschap vindt plaats op 12 augustus. De aanvang is om 13:00 uur. Komt u ook kijken? merrie-dra

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

Vragen over Trakehners, over Trakehner Contact, over de Sport en Stamboekdag of over het stamboek in het algemeen kunt u mailen naar: info@trakehnercontact.nl

a