Het Feest wat Trakehner Bundesturnier heet!

Geplaatst door on 25 juli 2017


We zijn weer terug uit Hannover, dekjes zijn weer gewassen, paarden staan weer in hun eigen weiland en box en de trailer staat weer op zijn plek maar vergeten gaan we dit niet meer! Het was wéér een Bundesturnier om niet te vergeten. Elk jaar wordt dit Trakehner evenement gehouden en het is altijd leuk maar het is nóg veel leuker als er ook Nederlandse deelnemers zijn. Helaas konden we geen eigen Nederlands Team vormen, volgend jaar gaan we dat zeker weer proberen. Maar twee Nederlandse combinaties konden opgenomen worden in een Rheinland team op Z niveau. Dus kon er behalve de individuele proeven ook voor het teamresultaat gereden worden.

Familie Molendijk was met maar liefst drie paarden naar Hannover gereisd voor dit prachtige concours.  I’m Happy 2 Rock (v: Artistic Rock), die sinds kort een combinatie vormt met Jeroen Fijma, haalde een mooie 6.3 in de Duitse L proef. Helaas hebben we van Happy (nog) geen foto kunnen vinden.

Kimberly Roodenburg is nog geen 25 jaar én rijdt een paard wat nog maar  7 jaar is waardoor zij 5 proeven kon rijden, verdeeld over drie dagen. Ze reed proeven voor het team, een proef voor jonge paarden en een proef voor ruiters onder de 25. Claire Verheijen kon haar Ike (v: EH.Kasparow) 4 x starten, zij reed de teamproeven op Duits L niveau en reed daarnaast individueel op Duits M niveau. Zij, Claire en Kimberly, zijn de hoofdrolspelers in dit artikel. We geven u een verslag van de dagen in Hannover, hopelijk inspireert het u om volgend jaar ook mee te willen doen op dit heerlijke concours!

Op donderdag zijn we in de loop van de dag vertrokken richting Hannover, behalve wat kleine vertraging door wegwerkzaamheden aan de Duitse kant had Kim wat oponthoud omdat de wagen die ze reed om de trailer te trekken, de flinke heuvels rondom Hannover een hele opgave vond. Maar de dappere auto haalde het toch dus konden de paarden geïnstalleerd worden in de boxen in de tenten die speciaal voor de paarden zijn ingericht. We hoopten op een stalplekje dichtbij het Rheinland team maar dat is niet gelukt. We hadden wel boxen dichtbij elkaar waardoor we een mini Hollands Kamp konden inrichten.

Toen de paarden lekker stonden te eten konden de ruiters alvast aangemeld worden en konden aan het begin van de avond de baan verkend worden. Even de spieren loswerken, de paarden even laten wennen aan hun nieuwe omgeving. Geheel naar Duitse gewoonte zijn de startlijsten van een Duitse wedstrijd pas een uur voor de start van de klasse klaar wat voor Kimberly even schrikken was maar wat Claire al wist omdat zij al eerder in Hannover is geweest. Toen de paarden alles hadden wat ze nodig hadden voor de nacht konden we met een gerust hart naar het hotel maar een paar kilometer van de stallen.

De weersverwachting was wisselvallig voor het hele weekend en dat hebben we geweten. Stortbuien en 30 graden wisselde elkaar vol enthousiasme af, met de gebruikelijke blubber tot gevolg. Het deed niks af aan het plezier wat we hadden want de paarden deden het vrijdag erg goed.

Ike wist met Claire een pracht resultaat van een 7.6 neer te zetten en won de L proef. De starters voor deze proef waren in twee delen verdeeld omdat het een hele grote klasse was maar Ike wist de hoogste score te halen van beide afdelingen en mocht dus het gouden lint in ontvangst nemen. Als extra prijs kreeg hij ook nog een statiedeken!


Eén van de leukste onderdelen van Hannover zijn de ererondes, te paard met veel paarden tegelijk een mooi rondje galop voor publiek is waar paarden, ruiters en toeschouwers allemaal heel blij van worden.

Claire bleef maar stralen en terecht! Ze vormt nu met Ike sinds een jaar een vast duo, dan is winnen in Duitsland van meer dan 40 combinaties iets waar je heel trots op mag zijn!

Kimberly haalde een mooie 5de plek en was dus ook van de partij in de ereronde!

Tussen de buien van regen en zon door gaat zo’n dag dan toch snel voorbij en was het al bijna weer tijd om de paarden voor de nacht te verzorgen en uit te kijken naar de zaterdag. Dan zouden Claire en Kimberly ook weer moeten rijden. We wisten wanneer de klassen zouden starten maar niet hoe laat onze oranje ruiters in de baan werden verwacht.

Zaterdag begon donker en dreigend en tot 11 uur kwam de regen met bakken uit de hemel vallen. Toch konden Kim en Claire net aan droog rijden. Kim was op het voorterrein wel al helemaal nat geregend maar in de proef bleef het even droog. Claire moest kiezen tussen in de stortregen losrijden en dus koud worden of niet losrijden en dan maar zo de baan in. Dat laatste is wat ze deed.

En dat pakte best goed uit! Ondanks dat Toon voor de Nederlandse (en andere buitenlandse ruiters) had gezorgd dat er voorgelezen mocht worden reed ze even verkeerd maar dat maakte de proef er niet minder goed door. Ike liep goed en gaf een mooi beeld. Kimberly en haar Golden Focus reden ook een hele mooie proef waardoor de oranje ruiters het teamgemiddelde behoorlijk naar boven bijstelde en ze met het team derde werden! Kim werd in een U25 proef 8ste en Claire greep in de M proef die ze heel stoer reed nét naast de prijzen. Haar resultaat verschilde maar heel weinig met de gene die net wel prijs hadden en als je dan weet dat zij met Ike dit niveau niet eerder heeft gereden dan begrijpt u ook dat ze eigenlijk alleen maar zweefde die avond. Kimberly deed het ook echt geweldig. Van de 5 starts die ze heeft gedaan zat ze er bij 4 bij de eerste 10 van de uitslag. Pas zeer kort heeft zij voor haar Biotop nakomeling een Stang – Trens aangemeten en hier reed ze voor het eerst met die optoming voor een jury. Golden Focus pakte super goed aan en gaaf steeds antwoord op haar vragen, wat een fijn stel zijn die twee!

’s Avonds hebben we naar de veulenveiling gekeken die wonder boven wonder helemaal droog verliep. Er zaten een aantal geweldig mooie veulens tussen. de prijzen waren goed en de belangstelling was net zo goed als de sfeer.

Op de zaterdag krijgt niet alleen de modder en de regen grip op de paarden en de ruiters, de vermoeidheid gaat ook mee tellen. Maar dat voel je niet als de resultaten goed zijn en paarden blij en gezond. Het is en blijft een feestje om onderdeel te zijn van dit concours!

Op zondag worden de finales gereden. De finale van de jonge hengsten en de Kür zijn de meest populaire onderdelen waar wij natuurlijk ook naar gekeken hebben. Toen de kampioenen bekend waren waren we al ingepakt en hoefden we alleen nog maar de paarden in de wagen te zetten om de reis naar Holland weer te gaan maken.

Het was een geweldig weekend! Volgend jaar gaan we weer! U gaat toch ook mee?

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!