Stationsmerrietest Rheinland, oftewel de SLP 2017

Geplaatst door on 28 september 2017

     
Onlangs werd in samenwerking met het Westfaler Stamboek de SLP gehouden voor jonge merries. De test werd georganiseerd op de ruime terreinen van Hofrogge in Dorsten. De keuringscommissie bestond uit Dr. Wolfgang Kluge en Wolfgang Kutting, en als testruiters fungeerde Rebecca Holtwiesche en Moritz Gehrmann.
23 merries waren aanwezig om eerst onder hun eigen ruiter en later ook onder de testruiter hun geschiktheid als rijpaard te bewijzen. Tijdens zo’n test worden de paarden op veel onderdelen apart maar ook als een totaal “pakket”  beoordeeld.


Als winnaar kwam uit de bus de zeer fraaie en super rittige Massimiliana (van Grimani) de donkerbruine is opgeleid op stal Camp en werd voorgesteld door Lydia Camp. De merrie behaalde een top score van 8.32. Dit hoge cijfer gaat zeker een factor zijn in haar prijs. Masimiliana is geselecteerd voor de veiling in Neumünster en zal ook mee dingen naar het merrie kampioenschap wat ook in de Holstenhallen zal plaats vinden.

Reserve kampioen werd werd Golden Sunrise (Donauruf) gefokt en in eigendom van Toon van Osch in Liessel. Deborah Meuffels stuurde de zeer werkwillige merrie naar een score van 8.08.
Hanabi kreeg de ereprijs voor de derde plek. Ze stamt uit de fokkerij van Klaus Wilmsen, de 7.95 die zij scoorde loog er niet om!

Op de vijfde en zesde plek nog twee Nederlandse paarden.


Hofrat dochter Oleandra


en de br
uine Ice Age, Knituoja, haalden respectievelijk een 7.49 en een 7,45.
Beide paarden zijn in bezit van, of gefokt door, Toon van Osch.



Op de negende plek vinden we nog een “TCN” paard. Daniel de Charleroy was met Eichengold van Schwarzgold x Evita naar Hofrogge gekomen en behaalde een keurige 7.07.

Ook bij de 4 jarige merries was het een Lydia Camp die naar voren mocht treden om de eerste prijs op te halen. Ze reed Nabera (Banderas) gefokt door Elmarshausen, in bezitt van Roger Grün, een 8.25 liet zij als score noteren. Tweede werd Imhotep dochter Minzspiel, in bezit van Trakehnerzucht Loebnitz,  met Mona Mohanti in het zadel haalde zij een 8,19.
Derde plaats was voor Tosca (Kentucky) met 8.06 bewees zij dat de punten heel dichtbij elkaar lagen.
De test werd, als gezegd, gelijk met de Westfaler paarden afgenomen, de Trakehners haalde in alle leeftijdsklassen de hoogste punten.Voor de volledige uitslag kunt u hier klikken.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!