Trakehner van het jaar

Geplaatst door on 17 oktober 2017

Tijdens de Hengstmarkt gebeurt er van alles, bijna te veel om op te noemen. Wat we alvast mogen vrij geven is wie de Trakehner van het Jaar is geworden.
Trakehner van het jaar 2017 is KAWANGO!

Het is een heel bijzonder paard, deze atleet die de titel Trakehner van het jaar 2017 heeft gekregen. Samen met zijn ruiter Hanne Brenner staat hij op het punt om door te breken bij de wereldtop van de Para dressuursport. Hanne Brenner is gedeeltelijk verlamd sinds een ongeluk, een val van een paard. Maar ze heeft zich succesvol terugevochten! Ze rijdt weer, en hoe! Aanvankelijk reed ze paard als therapie, maar zelfs na haar ongeluk, blijven paarden en paardrijden een integraal onderdeel van haar leven. Sinds 1998 is Hanna lid van de groep van Duitse dressuurrijders met een handicap, ze is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle vrouwelijke ruiters van haar sport.

De nu twaalfjarige Kawango is een volle broer van de Elitehengst Kasparow en werd, net als zijn zwarte broer, gefokt door Friedrich Isaak in Soest, Duitsland. Aan Kawango de zware taak om de opvolger te worden van de vooraanstaande stalgenoot Women of the World, het meest succesvolle parapaard én langdurige sportpartner van Paralympische ruiter Hanne Brenner. Een zware taak maar één die Kawango met glans lijkt te dragen. De ruin die in de “gewone” dressuursport tot in de Duitse M** succesvol is, is vorig jaar al aangewezen om een paar te vormen tot de volgende Olympische Spelen, die in Tokyo. Voor die tijd is er nog de World Equistrian Games in de USA als ultieme testcase voordat de reis naar Tokyo gaat.
Met recht een mooie titel voor een paard wat zijn ras op een speciale manier in het spotlicht zet!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!