Freispring cup voor een Abdullah zoon

Geplaatst door on 20 oktober 2017

De nieuw in het leven geroepen vrijspringcompetitie, de Trakehner Freispring cup, werd voor de tweede keer gehouden vandaag. De paarden die in Neumünster mee mogen doen hebben al een voorselectie gedaan in hun eigen fokgebied en alleen de beste 11 mogen dan de finale in de hal springen.


Als allerbeste kwam Störtebeker, een schimmel van Abdullah uit een Sixtus moeder, uit de bus. Van oudsher de springgenen gecombineerd en deze schimmel weet zijn weg boven de hindernis. Met een 9 voor vermogen en een 8.8 voor techniek stak Störtebeker met kop en schouder boven de andere uit. Met kop en schouder maar ook met de achterhand. Dat klinkt raar maar de achterhand moet boven het hout wel goed mee doen. Deze hengst opende mooi en maakte zijn sprongen goed af. Störtebeker is te koop, de ruiter die deze onder zijn zadel krijgt heeft het geluk een compleet en goed springende atleet ter beschikking te hebben.


Als reserve kampioen mocht Horales zich opstellen. Een paard wat wellicht minder de ‘look’  van een springpaard heeft maar zich in die rol toch heel goed voelt.  Vader is hier Sixtus die samen met een Harlem Go merrie een goed en functioneel springpaard levert.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!