3 x Elite hengst

Geplaatst door on 1 november 2017


Tijdens de Hengstmarkt worden ook altijd de nieuwe Elite hengsten bekend gemaakt. Dit jaar krijgen 3 hengsten deze titel.

Singolo, de Oliver Twist zoon uit de Biotop dochter Shakira is nu 12 jaar en heeft met zijn nafok maar ook met zijn eigen prestaties in de (dressuur) sport de titel Elite Hengst dik verdiend. Hij was tijdens de Hengstmarkt zelf in de hal aanwezig om de prijzen in ontvangst te nemen. Hij werd heel vriendelijk voorgesteld  en toonde zich een werkwillig paard wat alle klassieke oefeningen met gemak toont. Hij heeft twee goedgekeurde zonen, Fairmont Hill en Kissinger’s Karma, maar hij in ook de vader van de merrie die alleen maar winnen kan, Zikade. Singolo is veel meer dan een goed sportpaard, hij is ook een heel goed vaderdier die de titel Elite zeker toekomt!

Imperio inmiddels 14 jaar oud heeft ook het felbegeerde EH voor zijn naam gekregen. Misschien heeft u het ook maar mijn persoonlijke gedachte was  “Was die nog niet EH dan?”   Imperio is al mee geweest naar de Olympiade, heeft al heel veel successen in sport én fokkerij gevierd dus de EH. die past bij hem. Met Hubertus Schmidt maakt hij deel uit van de top tien van de Duitse dressuurpaarden, een hele goede ambassadeur van zijn ras!




En als derde is Milennium Elite verklaard. Nog maar 9 jaar jong maar nu al een hengst met een enorme invloed, niet alleen binnen de Trakehner fokkerij maar ook daar buiten. Er is eigenlijk geen Duits stamboek die geen Milennium zoon in zijn boeken heeft als dekhengst. Aan goedgekeurde zonen heeft hij een totaal van zeker 30 maar dat aantal groeit steeds. Hij wordt overal ingezet als veredelaar, ook binnen het KWPN, en brengt paarden die graag en goed bewegen. Milennium kinderen zijn, lijkt het, allemaal mooi, groot en donker, welke fokker wil dat nu niet?

Hij heeft aan gekeurde zonen een hele rij binnen het Trakehner Verband: Ivanhoe, Octavion, Sir Sansibar, Sir Samoa, Heaven, Helium, His Moment, Rhenium, Freiherr von Stein, Resedon, Schneetanzer, en natuurlijk de laatste Kampioen, Kaiser Milton  en nog veel meer zonen in andere stamboeken.



Door zijn drukke werk als dekhengst is hij zelf, heel begrijpelijk, niet veel ingezet in de sport maar hij is wel gewoon thuis gewerkt, hij doet alle oefeningen tot in de middentour met gemak. Elite op zijn meest Elitair zou je bijna zeggen. EH.Milennium!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!