Axis TSF is niet meer

Geplaatst door on 5 november 2017


Door een scheurtje in zijn aorta is Axis TSF plotseling overleden. De 18 jarige hengst wordt al sinds jaar en dag succesvol uitgebracht in de dressuursport door de Finse ruiter Tehri Stegars. Tehri is heel verdrietig, het kwam letterlijk als slag bij heldere hemel. Niemand verwacht dat een kerngezonde en prima getrainde hengst zomaar weg kan vallen. Toch is dat gebeurt. Axis is onder andere door zijn drukke baan als dressuurpaard (te) weinig ingezet in de fokkerij. Als belangrijkste voortzetter van zijn lijn laat hij Hirtentanz achter als gekeurde zoon. Berlusconi, en Ballzauber zijn beide ook gekeurd en doen het goed in de sport. Ook zij zullen de veelzijdige genen van hun vader door blijven geven. Axis zal erg gemist worden.

Comments

Comments are closed.

TCN Sportdag 2018

logotcn logotcn Op 30 september gaan we onze jaarlijkse TCN sportdag vieren. Uiteraard op onze thuisbasis Manege Groenewoude in Woudenberg. U komt toch ook mee doen? We hebben plaats voor combinaties in elke dressuurklasse van B t/m ZZ licht . Daarnaast ook nog een jonge paarden proef. De wedstrijd is open voor iedereen die een Trakehner onder het zadel heeft of lid is van TCN. Wilt u meer informatie dan weet u ons te vinden! Op de contact pagina vindt u alle gegevens. Toegang en parkeren is als altijd gratis! U komt toch ook kijken? Voor vragen kunt u als altijd bij ons terecht. Bel of mail. info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!