Axis TSF is niet meer

Geplaatst door on 5 november 2017


Door een scheurtje in zijn aorta is Axis TSF plotseling overleden. De 18 jarige hengst wordt al sinds jaar en dag succesvol uitgebracht in de dressuursport door de Finse ruiter Tehri Stegars. Tehri is heel verdrietig, het kwam letterlijk als slag bij heldere hemel. Niemand verwacht dat een kerngezonde en prima getrainde hengst zomaar weg kan vallen. Toch is dat gebeurt. Axis is onder andere door zijn drukke baan als dressuurpaard (te) weinig ingezet in de fokkerij. Als belangrijkste voortzetter van zijn lijn laat hij Hirtentanz achter als gekeurde zoon. Berlusconi, en Ballzauber zijn beide ook gekeurd en doen het goed in de sport. Ook zij zullen de veelzijdige genen van hun vader door blijven geven. Axis zal erg gemist worden.

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

Trakehners zijn 'gewoon' heel bijzonder!

info@trakehnercontact.nl