Leuk initiatief

Geplaatst door on 8 november 2017

Stelt u zich voor, een grote groep Trakehner liefhebbers die allemaal zijdelings of direct iets te maken hebben met het Trakehner paard, zijn gezellig in een café terecht gekomen en vertellen daar hun ‘sterke’ verhalen. Het bier, en ander lekkers,  vloeit. Het is warm en gezellig en opeens roept iemand: “weet je wat we doen; we kopen een hengst!” Lachen allemaal en het volgende rondje komt er aan, maar toch is er een bodem gelegd voor een nieuw plan…….

Zo kwam het dat op de Neumünster veulen veiling van 2015 er een bod werd gedaan op een hengstveulen. Een goed en interessant gefokt zwart hengstveulen, één uit een goede moederlijn met bewezen bloedlijnen. (Luxor x Rheinklang) Er werd telefonisch geboden, zelfs veilingmeester Uwe Heckmann, die normaal alles weet, wist niet wie de kopende partij was. Er werd wat heen en weer geboden, de hamer viel en er ging geluid over de tribune van blijdschap. Het was niet helemaal duidelijk wie de gelukkige was, maar de koper was dolblij, dat was zeker!

Het is die avond weer gevierd in datzelfde café! Er werden afspraken gemaakt, waar moet hij, als hij afgespeend is heen, waar gaat hij in de opfok, hoe gaat het nu verder?  Al snel stond alles prima op papier en was iedereen het met elkaar eens. Ze zouden samen opdraaien voor de kosten van het de opfok en eventuele training en geregeld zouden er natuurlijk “vergaderingen” moeten worden gehouden om de voortgang van hun hengst uitgebreid en liefst tot in de kleine uurtjes te bespreken. En zo geschiedde…..

Twee jaar later gaat datzelfde hengstveulen, nu uitgegroeid tot een stoere jonge hengst, naar de eerste bezichtiging voor de hengstenkeuring en mag door naar Neumünster! Dat is prachtig, de eigenaren zijn allemaal blij dat ze de juiste partij hebben gekozen voor de opfok én de training van hun hengst.  Op naar Neumünster!  (ze moeten daar vanwege werk toch al allemaal zijn.)

Dan als het boekje gedrukt is staat er bij de eigenaar van de hengst met kopnummer 20  “Medienkonsorten”   dat zegt niemand iets maar de hengst is een plaatje, én hij heeft ook nog een hele leuke naam. Hij heet; Kara Ben Nemsi.

Kara Ben Nemsi is een karakter bedacht door Karl May, de schrijver van o.a. Winnetou en Old Shatterhand. (Karl May werd geboren in Hohenstein, maar daar gaan we het nu niet over hebben).

Karl May schreef niet alleen over het Wilde Westen, zonder ooit Duitsland uit te zijn geweest, hij schreef óók verhalen over het Midden Oosten. Verhalen vol spanning en avontuur. Het hoofdkarakter in de verhalen over woestijnen, kamelen, oases  en nomaden was altijd Kara Ben Nemsi. Net als Old Shatterhand redde hij dames in het nauw, en hielp hij partijen die hem nodig hadden. Kara Ben Nemsi is een held!

Verder met ons verhaal.
De hengst is niet te groot, hij meet 163 maar we weten allemaal, daar komt nog wel wat bij, die is nog volop in de groei. Hij laat zich op het harde goed zien, springt goed, werkt graag mee en lijkt dat keuringsgebeuren allemaal wel leuk te vinden.


Hij heeft een prima karakter en alle andere dingen die een hengst moet hebben, die heeft hij ook. Hij krijgt van de keuringscommissie het magische woord “Gekört” te horen, het lijkt allemaal wel een jongensdroom, maar het is echt gelukt!Zelden is het in de stallen van Neumünster zó gezellig geweest als na dit keuringsoordeel! Elke eigenaar van de zwarte Luxor zoon was aanwezig, iedereen was in uitgelaten stemming! Er was wel een klein probleem, vrijwel elke paardenfotograaf is onderdeel van deze eigenarengroep dus wie moet die foto nu maken? En ook, zij staan zelf nooit op de foto dus daar zijn ze eigenlijk helemaal niet zo goed in! Het lukt om iedereen even stil te laten zijn en een foto te maken met paard en trainer! Wat een geweldig en vooral heel gezellig plan is dit geweest!

Later dat weekend, op de veiling, gaat Kara Ben Nemsi voor €29.000  in andere handen over. De fraaie zwarte gaat naar Oostenrijk daar gaat hij de sport en de fokkerij in. Hij heeft niet alles mee gekregen van het plezier wat hij mensen nu al bezorgd heeft! Ongetwijfeld gaat hij een fijn sportpaard en goed vaderdier worden.

Wie weet is een zoon van hem binnenkort te koop en is er dan weer een groep enthousiastelingen die de gok wagen!


Comments

Comments are closed.

TCN Sportdag 2018

logotcn logotcn Op 30 september gaan we onze jaarlijkse TCN sportdag vieren. Uiteraard op onze thuisbasis Manege Groenewoude in Woudenberg. U komt toch ook mee doen? We hebben plaats voor combinaties in elke dressuurklasse van B t/m ZZ licht . Daarnaast ook nog een jonge paarden proef. De wedstrijd is open voor iedereen die een Trakehner onder het zadel heeft of lid is van TCN. Wilt u meer informatie dan weet u ons te vinden! Op de contact pagina vindt u alle gegevens. Toegang en parkeren is als altijd gratis! U komt toch ook kijken? Voor vragen kunt u als altijd bij ons terecht. Bel of mail. info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!