Gans eten weer heel gezellig

Geplaatst door on 20 november 2017


Het is traditie om het jaar af te sluiten met het Gänseessen en het is net zo traditie dat het er druk en gezellig is! Zo was het ook dit jaar. Er waren weer veel prijzen te winnen in de tombola er waren vele ereprijzen te vergeven en er waren natuurlijk de cijfers en successen! We hebben een korte opsomming voor u, die opsomming doet geen eer aan hoe leuk het was. Volgend jaar komt u toch ook?

De uitslag van het veulenkampioenschap op 12 augustus zag er zo uit:

Kampioen Hengstveulen was  Harlem Go  x Samarkand van Peter Verhorst

Kampioen Merrieveulen  Honoré du Soir x Balasjow ox van Maarten Hesselink
Reserve Kampioen Hengstveulen  Rheinklang x Herzruf Simone Bell
Reserve Kampioen Merrieveulen  Saint Cyr x  Partout van Familie Griffioen
2de Reserve Kampioen Hengstveulen  Schwarzgold x Artistic Rock Alwine Verheijen – Nuy

2de Reserve Kampioen Merrieveulen  Harlem Go x  Samarkand van Peter Verhorst

Maar er waren ook speciale certificaten voor de hoogst gepunte veulens tijdens de diverse veulen stamboek opname dagen.
Ook daar zitten een paar TCN veulens tussen!

Hoogste punten kreeg een hengstveulen,  Perpignan Noir x Songline maar liefst 60 punten! Gefokt en in bezit van familie Vester.

Hoogst gepunte merrieveulen was een  Meknes ox x Caprimond, 59 punten voor de vos merrie van Flaxman, Helen Hennekens van Nes nam de certificaten in ontvangst.
Tweede prijs voor hengstveulen  Harlem Go x Samarkand met 58,5 punten, Peter Verhorst.
Tweede prijs voor merrieveulen was ex aquo tussen  Kentucky x Düsterberg van Wiesenhof en  Perpignan Noir x Montafon van Vester, beide haalde 57,5
Voor de derde prijs bij de hengstveulens wordt de eer gedeeld door drie jonge kerels. Een  Helium x Impetus van Vester, een  Honoré du Soir x Caprimond van Flaxman en  Schwarzgold x Artistic Rock van Alwine Verheijen-Nuy.
Ook de derde prijs voor de merrieveulens is gedeeld door drie dames in de dop.  Impetus x Trocadero van Vester,  Helium x Herzensdieb van Twan van der Steen, en  Honoré du Soir x Balasjow ox van Maarten Hesselink.

Maar er was meer te vieren. Er waren borden voor de familie Heinen omdat de door hen gefokte Singolo tot Elitehengst is uitgeroepen. Uiteraard was er een prachtig bord voor de fokker van de Sieger van de Hengstmarkt van dit jaar,  Kaiser Milton. Meneer van der Stegge was erbij om de ereprijs in ontvangst te nemen. Er was ook een bord voor J.P. Dalsem die helaas niet aanwezig kon zijn maar het bord komt op de juiste plek terecht! Rene Franssen was er niet bij maar voor zijn Best Game, afgelopen jaar goedgekeurd, was er ook een fraai  handgeschilderd bord.

Daniel De Charleroy kreeg een bord voor de resultaten van zijn Schwarzgoldmerrie uit de Evita lijn, Eichengold.

 

We kunnen nu met alle TCN leden tegelijk gaan ontbijten bij onze voorzitter! Hij heeft al zoveel borden dat dat makkelijk kan! Deze keer kreeg hij voor zijn 3 jarige merries Golden Sunset en Knituoja een bord voor de Elite Stutenschau.

Er waren weer prachtige prijzen te winnen in de Tombola die als elk jaar een groot succes was, de clubkas kan niet zonder en het levert altijd veel plezier op! Er waren maar liefst 4 dekkingen te winnen en nog veel meer leuke dingen. 1 dekking werd gewonnen door onze eigen Theo Verkuilen. De andere 3  dekkingen gingen naar Jens Düren en zijn partner. Dat komt heel goed uit want zij hebben juist de stallen verbouwd om ruimte te maken voor hun steeds groeiende fokkerij.

Het was een echt feestje!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!