Ontdekker van Heraldik xx overleden

Geplaatst door on 2 december 2017

Wie Heraldik xx zegt, zegt Eventing. Er is geen andere hengst die zoveel succesvolle kinderen in die sport heeft lopen als deze Engelse Volbloed. De Caramel xx zoon werd ooit ontdekt in Westfalen, waar Alfred Casper hem kocht en mee bracht naar zijn stoeterij in Baden Württemberg.
Alfred heeft daar in 1962 als eerste een privé hengstenstation, Gestüt Birkhof, opgezet. In het begin werkte hij met gehuurde hengsten voornamelijk van Marbach, later had hij ook veel eigen hengsten.

Gestüt Birkhof is een gevestigde naam geworden door de jaren heen. Altijd zijn daar hengsten met bloed te vinden en altijd is de familie Casper aan het werk om bloed in hun hengsten te hebben en te houden, zonder bloed, geen moed! Ook binnen de Trakehner fokkerij zijn, naast Heraldik xx, vaak Birkhof hengsten gebruikt. Alfred Casper is 85 jaar geworden.

Comments

Comments are closed.

Trakehner Hengstmarkt 2018

logotcn U komt toch ook kijken? Voor vragen kunt u als altijd bij ons terecht. Mail. info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!