Trakehnerbloed in het Duitse Kader

Geplaatst door on 13 december 2017

Net als in Nederland heeft ook Duitsland een kader voor de dressuursport. Waar die eerst het A en B kader heette is dat nu geworden het Olympia en het Perspectief kader. Het Olympia kader, dat zegt het eigenlijk al een beetje, zijn de ruiters en paarden die eventueel kunnen worden geselecteerd voor de Olympische Spelen of andere grote wedstrijden als de Wereldruiterspelen, WK en EK. Naar deze wedstrijden mogen altijd maar drie of vier combinaties mee dus er zal altijd nog weer een keuze of een selectie gemaakt moeten worden. Het Perpectief kader zijn ruiters en paarden die niet zo zeer als reserve te boek staan maar die in de toekomst kunnen worden opgeroepen om het Olympia kader aan te vullen.

Een paar ruiters hebben de luxe met meerdere paarden geselecteerd te zijn. Isabelle Werth heeft maar liefst de beschikking over 3 paarden die in het Olympia kader staan, Dorothee Scheneider heeft er twee net als Jessica von Bredow-Werndl die ook met twee paarden in het hoogste kader staat. Natuurlijk is één daarvan haar Unee BB, de Gribaldi zoon.
In het Perpectief kader vinden we o.a. twee Trakehners. Vader en zoon staan daar op de lijst. Imperio met Hubertus Schmidt en Heuberger TSF met Annebelle Balkenhol kunnen te allen tijde worden opgeroepen.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!