Nieuw hier op de site: “het Hannover Interview”

Geplaatst door on 31 januari 2018

Vandaag kunt u hier de eerste van een reeks interviews lezen die allemaal te maken hebben met het Trakehner Bundesturnier Hannover.



Wat is dat nu precies dat Bundesturnier?
Dat is een geheel unieke wedstrijd die alleen door het Trakehner Stamboek wordt georganiseerd, geen ander Duits stamboek heeft iets vergelijkbaars. Het is een wedstrijd voor alle Trakehner paarden, ongeacht of dat paard in Duitsland, Italië, Zweden of bijvoorbeeld Nederland woont. Elk paard wat beschikt over een Trakehner paspoort mag en kan mee doen. het is een meerdaags concours, begint op donderdag is afgelopen om zondag, en het is een feest. Allemaal gelijkgestemden die allemaal komen voor één ding, hun Trakehner paard.

We hebben het al vaker gezegd, heel graag willen we met en Nederlands team  naar Hannover gaan om daar mee te doen maar ook mee te genieten van alles wat daar te zien is. In alle mogelijke disciplines worden daar proeven gereden. Dressuur uiteraard maar ook springen, eventing en zelfs aangespannen.
Het rijden van een buitenlandse wedstrijd is natuurlijk heel wat anders dan even naar de manege om de hoek om een proefje te rijden. We kunnen ons dan ook voorstellen dat je als ruiter/eigenaar vragen hebt hoe dat dan gaat en hoe dat allemaal moet. Om die vragen een beetje te beantwoorden hebben we met diverse oud “Hannover gangers”  een interview gedaan om hen u van alle avonturen te vertellen. We hebben de interviews afgenomen bij allerlei verschillende mensen niet alleen ruiters maar ook anderen die in wat voor hoedanigheid dan ook Hannover hebben ervaren. We hopen zo een compleet plaatje te kunnen geven van wat Hannover is. Vandaag in die reeks het eerste interview, Aniek Schraa trapt af.

Het woord is aan: Aniek Schraa

Aniek, je bent denk ik, van alle TCN ruiters het meest ervaren in proeven rijden. Je bent ook mee geweest naar het Bundesturnier, zijn de Duitse proeven die daar gereden worden nou echt anders?
* Toen ik mee deed had ik een 4 jarig paard mee die een `jonge paardenproef` mocht lopen. Dit was prima te doen. De niveau`s heten in Duitsland uiteraard anders, maar het gevraagde komt wel overeen. Je moet je paard gewoon goed voor elkaar hebben!
Je zegt het zelf al, je had een relatief jong paard mee, heeft het paard er veel van geleerd van zo’n buitenlandse ervaring? Of heeft ze er misschien ook een beetje onder geleden?
*Persoonlijk denk ik niet dat paarden eronder lijden om een paar dagen van huis te zijn. Voor de meeste paarden is het even wennen, maar goede verzorging, liefde en aandacht maakt een hoop goed!
Wat is het allergrootste verschil met een wedstrijd als  het BT (Bundesturnier Hannover ) en een Nederlandse wedstrijd?
*De sfeer is fantastisch, met elkaar en de gezelligheid er om heen. Een buitenlandse wedstrijd is een ervaring op zich die je echt mee moet maken!
Bereid je je anders voor, voor het BT dan voor bijvoorbeeld een Nederlandse meerdaagse wedstrijd als Almelo of iets dergelijks?
*Uiteraard check je wat ze vragen qua niveau, de proeven lees je door en leer je meestal uit je hoofd. Dus ja, voor een buitenlandse wedstrijd bereid ik me wel extra voor. In Nederland kun je nog eens gemakkelijk zonder voorbereiding een wedstrijd rijden. Iemand vragen voor te lezen en een beetje op “automatische piloot” een beetje mazzel en een hoop ervaring rijden, dat is iets wat ik in Duitsland niet doe! 🙂 
Wat vindt je van de bodemgesteldheid van de banen in Hannover? Is die goed te noemen?
*Toen wij er waren, was de bodem fijn. Het losrijterrein was groot genoeg en verder was het goed georganiseerd. Alle dressuurbanen zijn op zand, ook het losrijterrein is zand. Het enige waar je misschien stiften voor nodig hebt is als je prijsuitreiking mag rijden. Die is daar altijd te paard en in de grote springtuin, die springtuin is op gras.

Aniek is druk met haar bedrijf, haar dressuurstal, dus ze zat alweer op het paard toen we de laatste woorden noteerde en haar bedankte voor de medewerking. Dit jaar gaat ze mee doen in Hannover met de Goldschmidt merrie Fame (Frühlingsgold), waar ze in Nederland ZZ-Licht mee start. Omdat het pas in juli is weet Aniek nog niet zeker welke Duitse proeven ze zal starten maar dat ze mee gaat, dat is zeker!

**Later deze week weer een interview in onze reeks Hannover 2018!

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!