Het Hannover Interview met paarden eigenaren

Geplaatst door on 6 februari 2018

Voor het interview met een niet ruiter, geen official, maar met de ándere mensen die ook onmisbaar zijn in de paarden wereld, paarden eigenaren, schuif ik aan bij de familie Brouwer. Ze zijn nog maar net komen wonen in een supergezellig huis, midden in de natuur, een heerlijke plek om het rumoer van de buitenwereld even te vergeten. Met een kop thee en zelf gemaakte appeltaart kijken we naar de honden die vrolijk spelen in de tuin en even verderop zien we de ponies tevreden grazend in hun wei. Het is goed hier.

Ellen en Gert zijn er beide om hun ervaring van Hannover met ons te delen. Ze zijn meerdere keren met paarden naar Hannover geweest en ook dit jaar staat 5 t/m 8 juli al afgeblokt in de agenda. Ook dit jaar zijn ze van de partij.
Bij een tweede kop thee, steek ik van wal:

Waarom hebben jullie ooit besloten om mee te gaan doen met het BT in Hannover? Jullie hadden een keer twee paarden mee, er zijn wedstrijden genoeg in Nederland waarom dan toch naar het BT?  De goedlachse Gert wil eerst nog wat kwijt.
* Klinkt allemaal wel leuk ‘paardeneigenaar’, maar we zijn daar niks anders dan verkapte onbezoldigde werknemers! We zijn daar natuurlijk gewoon groom, net als thuis waar je ook 24 per dag voor de beesten zorgt, is dat daar ook zo. Wij zijn geen mensen die op e
en stoeltje bij de VIP gaan zitten kijken. Wij zijn bij de paarden. en ik maak foto’s waar ik kan!  Ja zegt Ellen dan, tuurlijk zijn we op stal, we waren de eerste keer daar met alleen Epos, dat was toen het Bundesturnier elk jaar een bepaald land als gastland aanwees. Nederland was dat jaar aan de beurt. Die ervaring was ons toen zo goed bevallen, gewoon door de gezelligheid en dat er steeds van alles verspreid over het grote terrein te doen is, dat we besloten om dat nog eens mee te willen maken. Het is gewoon een geweldige ervaring om met je paard op internationale wedstrijd te gaan en dan ook nog met alleen Trakehners, uniek! 

Hoe vinden jullie dat het concours georganiseerd is? Zijn er echt grote verschillen met een Nederlands concours?

*Over het algemeen met Duitse ‘Punktlichkeit’ maar bovenal de super gezellige sfeer onderling en de prachtige locatie. Ook het netwerken met de andere Rheinlanders is super leuk. Ellen stemt in en voegt toe: Super georganiseerd, maar wel apart dat je de avond ervoor of nog later, een half uur voor aanvang van de rubriek, pas je start tijden hoort. Dat was wennen!

Hoe zijn de paarden gehuisvest, is dat goed te noemen of zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen aan te raden?

*De paarden zijn prima gehuisvest in grote concours tenten. Handig om bij je te hebben zijn kruiwagen met waterzak, een schone metselkuip om als drinkbak te gebruiken, mestvork, hangende voerbak en wat extra vastzet touwen, tie wraps voor “van alles en nog wat” en als je er één hebt, een zadelkast. Ja zegt Ellen en; wel handig om vlas of zaagsel mee te nemen voor als het erg veel regent, dat is handig om box droog te houden. Zou top zijn als we weer met meerdere gaan om een extra box te hebben, vult Gert aan; dan heb je een aparte  zadelkamer. En wat zeker handig is om spullen tegen de regen bij je te hebben zowel voor je paard en voor jezelf, laarzen, waterdichte jas etc.
Voor de ruiters is handig om meerdere witte rijbroeken en witte zadeldekjes te hebben, met één setje is 3 dagen rijden lang!

Wat is het minst leuke van Hannover? We horen in interviews altijd hoe leuk het is maar is er iets wat minder leuk is? Heb je een waarschuwing voor een potentiële deelnemer of eigenaar?
*Ellen zegt, die regen, het is alsof het zo hoort daar er is altijd een dag met mega regen! Daarna al gauw alles weer droog maar tsjonge wat kan het daar tekeer gaan! Gert zegt lachend, een ander nadeel is is dat het zo verslavend is! 🙂

Een concours midden in de stad, in een stadspark, dat is anders te noemen dan elk ander concours, hier in Nederland rijden we tenslotte meestal op weilanden en manege terreinen. Wat maakt het deelnemen aan zo’n stadconcours anders?
*Hmmm zeggen ze in koor, daar merk je eigenlijk heel weinig van, bij de stallen hoor je wel een tram rijden, maar verder merk je amper dat je in een stad zit. Je bent in het park, dat terrein is ruim en zeer geschikt voor paardensport, de stad zie je als je weer naar huis gaat, verder amper.

Is er buiten het rijden van de proeven nog wat anders te zien/ doen op het BT?
* Ja een heel gezellig stro dorp met meerdere, over het terrein verspreide, leuke horeca en diverse andere leuke en interessante stands. De de uitgebreide Trakehner shop is een bezoek meer dan waard, omdat dat nog steeds leuker is om te zien en te voelen, te vergelijken dan via het internet spulletjes te kopen. En de veulenveiling, die is ook leuk! Op de zaterdagavond zijn er geen proeven, geen wedstrijden, maar dan is er de veulenveiling. Echt leuk om mee te maken en natuurlijk te vergelijken met wat we zelf in de wei hebben lopen!

Mag ik jullie woorden samen vatten als een aanbeveling om vooral een keer mee te gaan doen? * Oh absoluut! Dit moet je mee maken!

Uw interviewer wordt nog getrakteerd op een heerlijke maaltijd en met al het gepraat over Hannover, Trakehners en nog veel meer is het pas laat in de avond als ik dit interview voor u op de site zet.

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

vuurwerk

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!