Het Hannover Interview met een eerste keer ervaarder

Geplaatst door on 8 februari 2018

Dit interview is met de 22 jarige Kimberly, werkzaam als pedagoog op een Zorgboerderij, houdt ze ook tijdens ons interview de ogen die ook in haar rug lijken te zitten goed open. Ze wil heel graag vertellen over haar ervaring in Hannover want ze is een echte super-fan van het BT. Dat blijkt wel als we de vragen stellen, elke keer lichten haar ogen op als we het over het BT en haar paard, Golden Focus hebben.

Jij bent een keer in Hannover geweest, wat vond je er van?
*Ja, in het jaar 2017 was mijn eerste keer. Het was onwijs gezellig en een hele toffe ervaring om samen met je Trakehner mee te maken!

Is het rijden in Duitsland echt anders dan in Nederland?
*Ja en nee. De niveaus hebben een andere naamaanduiding maar als je van te voren de proeven goed doorneemt en iemand je helpt met vertalen is het gewoon een proef net als in Nederland. Wat ik wel anders vond is de beoordeling. Je krijgt één cijfer voor je gehele proef. Als er dus wat mislukt heeft dit wel gevolgen voor je eindtotaal. Verder word er natuurlijk in het Duits  voorgelezen 🙂 Dat is wel even oefenen maar ik kende de proeven en de lijnen uit mijn hoofd dus dan weet je precies wat je moet doen en de bakletters blijven hetzelfde als in Nederland 🙂 Dus FXH van hand veranderen is ook in Duitsland dezelfde lijn 🙂Je had een vrij jong paard mee, hoe heeft hij alles ervaren denk je?
*Omdat je ongeveer twee keer per dag moet rijden was het wel een zwaar weekend maar door goed te plannen de week ervoor en erna kon mijn paard het goed hebben en aan zijn uitdrukking te zien leek hij het nog leuk te vinden ook. Het is een prachtige omgeving en hij keek zijn ogen uit!

Waar zag je van te voren erg tegen op en viel mee en wat viel erg tegen?
*Waar ik erg tegen op zag was dat ik zonder mijn vaste groom, mijn moeder, op stap ging en de taalbarrière. Maar er was genoeg hulp en een goede vriendin ging mee om te helpen! Daarnaast zag ik erg op tegen het rijden van de proeven uit mijn hoofd maar ook dat bleek later niet te hoeven omdat wij uit Nederland kwamen en er dus een mooie uitzondering werd gemaakt. Het enige wat wel is tegen gevallen is de rit ernaartoe. Focus stond als een huis op de trailer maar wij hadden helaas een auto die niet bestand was tegen de bergen wat veel stressmomentjes opleverde. Een goede auto met genoeg trekvermogen of een vrachtwagentje is iets waar ik nu zeker rekening mee ga houden 🙂Zou je iedere andere ruiter met een Trakehner aanraden mee te doen?
*Jaaaaa!!! zeker weten. Het was een onwijs toffe ervaring en ik had het voor geen goud willen missen. Wanneer je in Nederland tegen het M/Z aan zit ben je ver genoeg om te starten op het kampioenschap. Het is onwijs leuk en een onwijs toffe ervaring om samen met je paard te beleven. Zeker als je nog onder de 25 bent is het aan te raden. Je krijgt leuke vergoedingen voor de reiskosten waardoor het starten bijna gratis is. Vorig jaar hoefde ik maar 14 euro te betalen voor het hele verblijf in Hannover voor mijn paard en het startgeld.


** Een kleine uitleg moet ik even geven bij dit  antwoord  van Kimberly. Er is een heel mooi, en prijswinnend,  initiatief om jonge ruiters te stimuleren naar het BT te komen. Zij krijgen een bijdrage in reiskosten, voor Kimberly was dat heel erg meegenomen. Dit initiatief is voor ruiters jonger dan 25 jaar. Verder is het zo dat de verblijfsgelden en de startgelden worden verrekend met het eventueel gewonnen prijzengeld, Kimberly heeft het dus goed gedaan daar! En dan zijn er kosten voor een buitenlandse licentie, een tijdelijk startbewijs wat het KNHS moet afgeven. De kosten daarvan wordt voor elke buitenlandse ruiter voor de helft vergoed door het Trakehner Verband, er zijn dus best wel wat kosten die terug komen.
Wat ga je anders doen als je nu weer een keer mee gaat doen?
*Eerder starten met het oefenen van de proeven en de week erna zelf ook vrij nemen 🙂 Ondanks dat het een soort mini-vakantie is was het allemaal toch wel indrukwekkend en een stukje vermoeidheid kwam de week erna pas.
Wat was je de vorige keer vergeten of heb je echt gemist in die dagen?
*Mijn moeder, een goede auto, een opvouwbare kruiwagen en kaplaarzen 🙂

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

vuurwerk

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!