Voorjaarskeuring levert geen nieuwe namen op

Geplaatst door on 10 februari 2018

Het eerste echte evenement waar het Trakehners betreft in het jaar is de voorjaarskeuring in  Münster Handorf. Op de terreinen van het Westfaler Stamboek is het in het tweede weekend van februari een drukte van belang. Niet zo zeer omdat de hengstenkeuring een druk bezet agendapunt is, de hengstenshow die ’s middags wordt gehouden trekt wel heel veel publiek.
De keuring dient als nakeuring van de Hengstmarkt in oktober en is ook de aangewezen plek om hengsten die al een wat hogere leeftijd hebben maar altijd druk zijn geweest in de sport voor de keuring voor te stellen. Hengsten van “ander”  bloed zijn ook aangewezen op de voorjaarskeuring.

Voor deze (na)keuring zijn altijd maar een paar hengsten aanwezig, dit jaar waren dat vier Trakehner hengsten en één hengst van ander bloed. Die laatste is wel een hele aparte hengst, een Engels Volbloed maar één die altijd hoofden doet draaien als hij langs komt. Silvery Moon xx is een bruin bonte Volbloed. Na een carrière op de renbaan gaat dit foktechnische enigma zich nu wijden aan de fokkerij. Hij is al voor diverse stamboeken erkend. Marbach, de thuishaven van Silvery Moon xx, van oudsher een stoeterij met veel lijnen naar de Trakehner fokkerij, hadden hun nieuwe troef ook aangemeld voor de voorjaarskeuring. Helaas moest hij verstek laten gaan door een kleine blessure.  Een teleurstelling voor veel mensen, hij is bijzonder en dat wil je dan toch een keer met eigen ogen zien. Naar verwachting zal hij in een thuiskeuring alsnog erkend  worden en wie weet komt hij dan zijn opwachting maken in Neumünster.

    
Van helemaal Trakehner bloed waren de andere 4 aangemelde hengsten. Zonen van Milennium, Phlox, Schwarzgold en van Rheinklang. Alle zijn huiswaarts gekeerd zonder de toekenning van een dekbrevet.


Konvent, Milennium x K2


Tanzgold, Schwarzgold x CaprimondPac Man Rheinklang x Latimer

De Rheinklang zoon Pac Man was al in Neumünster geweest en was uitgenodigd naar de voorjaarskeuring te komen. Ook hij zal niet als dekhengst voor de Trakehners gaan dienen, wat hem niet minder interessant maakt. Als sportpaard kan deze vriendelijke vos een heel fijn paard worden.


Assuan, Phlox x Altgold II
Alleen de Phlox zoon Assuan is uitgenodigd op een later tijdstip weer een keer te komen. De commissie was uitermate te spreken over de moederlijn en over de sportprestaties van vader Phlox en van zijn kinderen waardoor ze deze zwartbruine graag op een later tijdstip willen terug zien.

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

vuurwerk

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!