Beelden van voorjaarskeuring in Münster Handorf

Geplaatst door on 16 februari 2018

U had ze nog tegoed van ons. De beelden van de hengstenshow in Münster Handorf op 10 februari. Het was drukker dan vorig jaar, de tribunes waren goed gevuld en er hing een prettige sfeer. Het weer was koud maar droog wat altijd helpt! Er waren meer hengsten dan in het boekje werden vermeldt. Natuurlijk waren er ook een paar hengsten die wel in het boekje stonden maar helaas niet aanwezig konden zijn. Groot gemis was Singolo en Kentucky. Die hadden we graag in levende lijve willen zien. Maar er waren er als gezegd heel veel hengsten wél.

United Affair, een premiehengst van 2015 van Herbstkönig. Volop in de groei maar lijkt meer en meer op zijn vader.

Kacyro, van Saint Cyr van 2014, nu nog wat overbouwd maar doet het prima onder het zadel en heeft zijn test met succes afgelegd met een 7,5.

Unicato, een All Inclusive uit een Biotop moeder. Beschikbaar via natuursprong of diepvries.

En nog een All Inclusive zoon, Scaglietti uit 2011, aan het werk vanaf Gut Staffelde.


Hopkins, Hofrat uit een Artistic Rock moeder, liep zijn test in Adelheidsdorf en haalde een hele mooie 8.15


Speedway, een 2014 Schwarzgold zoon uit een Anduc moeder. Stamt uit de Schwarze Schwalbe stam, belangrijke sportgenen!

Heel prettig voorgesteld door de jonge ruiter van Hörem en steeds maar mooier wordend, Ivanhoe, toch een beetje een ´Hollandse hengst´, doet het geweldig.
Ivanhoe is van 2012, van Milennium, haalde voor zijn 50 dgn. test in Schlieckau een 8.46

Kan een afscheid een hoogtepunt van een show zijn? Ja dat kan. Niemand ziet hem graag gaan maar er is besloten de 23 jarige Münchhausen terug te trekken uit de fokkerij.
‘Munchie’  ziet er nog altijd geweldig uit en zorgde dat iedereen naar hem keek. Toen Lars Gehrmann vertelde over de vele successen die deze hengst zowel in fokkerij als in de sport heeft mogen vieren, onderstreepte Münchhausen dat met een spontane perfecte piaffe aan de hand. Hij verlaat de bühne maar vergeten zullen we hem niet!

Dat het leven van een hengst na een hengsten keuring ook heel anders kan lopen werd duidelijk met Herzog van Nassau (Distelzar x Fahnenträger) Hij werd gekeurd in 2005 en heeft zijn testen goed gedaan, heeft wat jonge paarden proeven gelopen, wat merries gedekt en toen werd het stil. Niemand wist eigenlijk precies waar hij was. Onlangs is hij ontdekt en bleek dat de hengst al 3 jaar zijn box niet uit kwam. Hij is door Anja Zepfel aangekocht en mee naar huis genomen, daar wordt er voorzichtig met hem weer gewerkt om hem weer op krachten te krijgen. Hij gaat ook de fokkerij weer dienen. Zijn zeer interessante genenpakket (zijn moeder Habsburg heeft meerdere gekeurde zonen en kleinzonen) is dus weer te gebruiken. Volgend jaar zal hij er zeker nóg beter uit zien.

Weer een Herbstkönig zoon, gelukkig hebben we die nu Herbstkönig zelf er niet meer is, Mondrian. Ook deze bruine uit 2013  heeft zijn testen allemaal met succes afgelegd.

Niet vaak gezien op een hengstenshow maar nu onder Kai Steffen Meijer, Eiskönig. Normaal wordt hij altijd gereden door de vrouw van Kai, dus op de vraag ‘wat vindt je van dit paard, is het een fijn paard om te rijden’  kon Kai niet veel meer antwoorden dan “dat weet ik eigenlijk niet, ik rij hem nooit, Lara is 6 maanden zwanger en mocht er van mij hier op de show niet op, daarom rijdt ik hem zelf. Maar dat is voor het eerst!’  Eiskonig heeft onder zijn Belgische ruiter Vincent Martens al mee gedaan aan het Wereldkampioenschap jonge Eventers, hij zal binnen die sport nog veel meer gaan laten zien. Of dat onder Kai of onder Lara gaat zijn dat gaan we allemaal nog zien. De hengst draagt interessante lijnen (Songline x Trocadero)  en heeft al bewezen een heel goed sportpaard te zijn. Via diepvries is hij ondanks zijn drukke baan als sportpaard toch beschikbaar.

Eén van de uit Frankrijk geïmporteerde Anglo Arabe hengsten is deze Nathan de la Tour AA. Hij heeft hele goede resultaten behaald in de springsport, net als zijn beroemde vader Fusain du Defey. Voor bloedverversing en uitstekende springgenen kunt u nu een beroep doen op deze schimmel. Hij wordt via Marbach geëxploiteerd.

Dit is wellicht een verrassend beeld als we bedenken dat dit een Rheinklang zoon is. Zauberreigen was reservekampioen van zijn jaargang in 2016. Opmerkelijk om hem als springpaard te laten zien. Ruiter en trainer Jens Hofrogge legt uit waarom: alle Trakehners zijn veelzijdig, dat is een reden waarom Zauberreigen nu bij mij onder zadel is maar ook is het leven voor een jonge hengst leuker en afwisselender als hij eerst mag springen en misschien wel crossen. Daarna is er nog tijd genoeg om ook in de dressuursport je sporen te verdienen. Nu nog kan hij groeien en lekker bezig zijn met leuke dingen. Hij doet het heel goed!  Zauberreigen heeft in zijn test in Schlieckau een 8.09 gehaald en is beschikbaar via Gut Staffelde.

Van deze kant kan je het niet aan de aftekeningen maar wel aan de springtechniek zien dat we hier een Hirtentanz kleinzoon hebben. Tecumseh is een Lücke zoon uit 2013. De hengst heeft zijn 100 dgn. test gedaan in Polen en dat heel goed gedaan. In Münster Handorf leidde de vaardige handen van Fabian Lipsky hem over alle hindernissen. Een zeer veelzijdig en goed sportpaard. De ándere kant van zijn gezicht verklapt wél dat hij Hirtentanz bloed draagt!

Weer een superruiter kwam binnen, Kai Steffen Meier stuurde de Phlox zoon Painter’s Maxim de baan binnen. Deze hengst uit 2010 heeft al een wereldkampioenschap gereden, in Lion ‘d Angers liep hij het WK voor jonge eventers. Na de cross stond hij daar tweede maar verloor helaas een paar punten door wat springfouten op de laatste dag van dat concours. We zullen nog veel van hem gaan zien in de sport. Maxim is een hoogbenige hengst waar je duidelijk de volbloedgenen in terug ziet.

Nog een veelzijdige hengst, Berlusconi, inmiddels 8 jaar oud, is een Axis zoon. Hij is een modern en erg mooi paard. Hij kwam niet alleen, ook tot zijn eigen verbazing was er een veulen van hem aanwezig (wat hij maar wát interessant vond!)

Nog maar 20 dagen oud is dit snoepje van Berlusconi uit een Hohenstein moeder! Peter Richterich is fokker en bezitter van het veulen en heeft speciaal voor ons allemaal dit veulen meegebracht.

Jens Hofrogge heeft zijn zadel inmiddels op de volbloedhengst Asagao xx gelegd. Deze volbloed uit 2009 is succesvol in spring en eventingwedstrijden en erkend voor het Trakehner Verband.

Nadat we allemaal hebben gekeken naar de video van Hirtentanz en Philip Hartmann die verkleed als rapper Cro onlangs een concours in een andere hal in Münster reed liet Hirtentanz weer zien waar de 17 jarige hengst nog altijd heel goed in is, springen! Hoogte maakt hem niks. Valt het u ook op dat zijn bles exact gespiegeld is van de bles van kleinzoon Tecumseh?

Windsor stond niet in het boekje maar was er wél! De vriendelijke en erg fraaie zwarte heeft vele fans en dat is terecht, hij is een Trakehner zoals de meeste mensen een Trakehner in hun hoofd hebben. Mooi, gracieus, vriendelijk en lichtvoetig.

Nog een afscheid werd er gevierd op deze mooie zaterdag. Met zijn 17 jaar gaat Karolinger I stoppen met de hogere dressuur. Hij heeft tot in de Grand Prix successen mogen vieren. Nu gaat een nichtje van zijn ruiter met de hengst rijden. Je zal zo’n leerpaard maar tot je beschikking krijgen! Dekken kan wel gewoon door blijven gaan bij deze karakterververver. Hij blijft via vers verzendsperma beschikbaar.

Was Zauberreigen onder een springzadel een verrassing, dit was dat ook! Adorator werd als dresuuurpaard voorgesteld. De Pools gefokte schimmel heeft met zijn nog maar 7 jaar al heel wat spring en cross wedstrijden gelopen maar is ook als dressuurpaard heel goed in te zetten. Dat hij de genen heeft om te springen en te crossen wisten we al, we hebben hem hier een keer in zijn dressuurpak willen laten zien, zo legt Jens Hofrogge uit. Los door het hele lijf bewegend, met een goede schwung liet de grote schimmel zich heel fijn rijden. Opeens kijk je dan toch anders naar zo’n outcross…

Herakles sloot de showmiddag af. De Deens gefokte Gribaldi zoon uit een Michelangelo moeder is nu 9 jaar. Hij is opgeleid door Dorothé Schneider en loopt in de midden-tour. Dat doet ie heel goed. Door zijn drukke sportcarrière is hij alleen d.m.v. diepvries sperma beschikbaar. Herakles is in bezit van Norbert Timm maar wordt geëxploiteerd via Zweibrücken.

Ook deze keer was de hengsten show de moeite meer dan waard, laat dat voorjaar maar komen, dan kunnen de de mannen die we nu gezien hebben aan het werk zetten.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!