Nét even anders!

Geplaatst door on 14 mei 2018


Elk jaar worden de TCN prijzen de Fokker van het jaar prijs en de Doruto Memorial op de jaarvergadering uitgereikt. Dit jaar doen we het met “de Doruto” een beetje anders dan anders.
Meestal wordt er binnen het bestuur besloten welk paard of persoon buitengewoon veel heeft gedaan voor de bekendheid van ons ras. Heel vaak is het een paard die “de Doruto” dan toegekend krijgt maar het kan ook heel goed een Trakehnerliefhebber zijn die zich buitengewoon inzet om de Trakehner bij een nog groter publiek onder de aandacht te krijgen.
We hebben dit jaar 3 genomineerden die allemaal even veel die prijs verdienen. En in plaats dat we dat binnen het bestuur beslissen gaat u, de TCN leden en Trakehner fans, dat beslissen!
We stellen de drie genomineerden aan u voor, u kunt, op de site, op Facebook of in de mail uw stem uitbrengen. Democratischer kan het niet!
De Doruto memorial is een wisseltrofee, de winnaar mag hem 1 jaar houden, volgend jaar komt er dan weer een nieuwe winnaar!

De genomineerde zijn:

1) Fleur’s Treffer een Lowelas uit een Donaumonarch moeder. Gefokt door de “TCN Fokker van het Jaar” van vorig jaar Ger Stoffele en van zadelmak tot Lichte Tour gemaakt door Mathilde Stoffele. Fleur’s Treffer heet thuis gewoon Treffertje want hij is geen reus. Hij is wel een ontzettend fijn paard om te rijden volgens Mathilde : ”Hij heeft altijd ‘Go’ en laat me op een wedstrijd nooit zitten. Na de clinic van TCN door Inge van der Schaft ben ik gaan lessen bij Inge en dat blijkt een enorme goede stap te zijn geweest. We zijn weer gegroeid samen en krijgen naast mooie cijfers ook mooie commentaren op de protocollen. Dingen als ‘sympathiek gereden’ en  ‘zeer correct’, daar kan je alleen maar blij van worden. En als er dan ook nog een heel mooi stuk in de Paardenkrant staat naar aanleiding van een optreden in de Lichte Tour dan kan je zeggen dat Treffer hele goede zaken doet voor de “Trakehner belangen”!


2) De tweede genomineerde is een combinatie van mens en paarden, een bijzondere combinatie. Voor zover wij hebben kunnen achterhalen is het nooit eerder gebeurt dat een fokker 5 merries elite heeft kunnen laten verklaren in het tijdsbestek van 1 jaar. Toch is dat wat er is gebeurt het afgelopen jaar. 5 x een Elite predicaat hangen er aan de muur bij Toon in huis. Allemaal op sportresultaten van de door Toon gefokte producten uit deze merries hebben de merries Goldsaar,  Goldette, Goldstück, Golden Rose en Harare deze felbegeerde titels kunnen behalen. Een paar van de merries krijgen de titel postuum uitgereikt, andere zijn nog altijd actief in de fokkerij. Allemaal hebben ze meerdere kinderen die in de (dressuur) sport het niveau M en Z zijn ontstegen. Natuurlijk telt een goedgekeurde zoon ook mee, en ook alle successen in de keuringsring die de producten uit deze merries steevast winnen. Met recht een huzarenstukje om 5! merries die hoogst haalbare status van “Elite”  te laten bereiken! Met recht een prestatie die een Doruto Memorial verdiend!

3) en ‘last’ maar verreweg van ‘least’ nummer 3: Ike. Als er één paard in Nederland de veelzijdigheid van het Trakehner ras uitdraagt dan is het wel deze 14 jarige Kasparow zoon, Ike. Gefokt op de Berkenhoeve heeft Ike al successen gevierd in de eventing sport, in de springsport én in de dressuursport. Nu met zijn baas sinds 2 jaar, Claire, heeft Ike zich nog alleen in de dressuursport verdiept. En dat gaat heel goed! Overal waar ze komen draaien hoofden en wordt er gekeken en gefluisterd, kijk nou wat een mooi paard! Ja, dat is een Trakehner! Dat kan een ieder zien want Claire vergeet nooit om een Trakehner dekje te gebruiken als ze op wedstrijd is. Het wandelende reclamebord Ike is inmiddels de basissport ontstegen, vloog met gemak door de Z2 de ZZ-Licht en is inmiddels actief in de ZZ-Zwaar. Hij maakt in Nederland reclame voor zijn ras en maakte in Hannover op het Bundesturnier reclame voor ons eigen TCN. Ook hij heeft voor het Trakehner ras heel veel betekend dit jaar.

U mag het zeggen! Wie mag die geweldig mooie Doruto Memorial tot aan de volgende jaarvergadering van TCN thuis hebben?
Is het Familie Stoffele vanwege hun geweldige Fleur’s Treffer, is het onze voorzitter voor het wapenfeit van 5, ja echt 5! Elite merries of is het Ike, de zwarte schone die elk paarden-minnend hart harder laat kloppen?

Stemmen is inmiddels niet meer mogelijk. Binnenkort een verslag van de vergadering.

Comments

9 Responses to “Nét even anders!”

 1. R schreef:

  Ike natuurlijk!

 2. C schreef:

  Ike liep niet alleen in een jaar van de Z1 naar het ZZ zwaar, maar won in Hannover ook meteen zijn eerste proef en het Rheinland team werd mede door zijn inzet derde.
  Zijn interieur is zijn grootste kwaliteit, en dat in een prachtig zwart Trakehner jasje

 3. Anoniem schreef:

  Nummer 3, Ike! Geen twijfel over mogelijk.

 4. CO schreef:

  Ik stem op Ike!

 5. J schreef:

  ik vind 5 elite merries wel heel bijzonder!

 6. P schreef:

  Alledrie heel waardige kandidaten, mijn verstand kan niet kiezen bij drie zulke goed voorgestelde presentaties, maar mijn hart zegt: Ike!

 7. S schreef:

  Stem op Mathilde Fleur,s treffer

 8. A schreef:

  5 elite-merries zijn vijf topprestaties op fokkerij-niveau. Chapeau!

 9. M schreef:

  Ike! Mooiere reclame voor onze Trakehners is er toch niet?

Trakehner Contact Nederland

vuurwerk

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!