en de prijs gaat naar ………………

Geplaatst door on 21 mei 2018

U krijgt nog een uitgebreid verslag van ons bezoek aan Anky en de gezellig, drukke en nuttige vergadering. Vast onderdeel van die jaarvergadering is de uitreiking van 2 van de 4 belangrijke TCN prijzen. De “TCN Fokker van het Jaar”  prijs in de vorm van een prachtig beeldje van een veulen en natuurlijk de Doruto Memorial.
De fokker van het jaar prijs de titel zegt het natuurlijk al meteen. Welke Nederlandse of Belgische Trakehner fokker heeft het afgelopen jaar een fokproduct in de schijnwerpers gehad? Die titel kon natuurlijk maar naar 1 fokker gaan, de fokker van Kaiser Milton, de winnaar van de hengstenkeuring! Meneer en mevrouw van der Stegge waren beide aanwezig om de prijs uit handen van onze voorzitter in ontvangst te nemen. De prachtige bloemen die erbij horen werden als altijd super verzorgd door Hans Roorda van Natuurlijk Bloemen.

De andere prijs, de Doruto Memorial, wordt vergeven aan een Trakehner (of Trakehner persoon) die veel voor het ras, de bekendheid van ons ras, heeft gedaan. Dat kan zijn door uitzonderlijke sportieve prestatie maar dat kan ook door in het nieuws te zijn geweest op een opvallende manier. De prijs hoort te gaan naar een Trakehner of persoon die meer dan gewoon bijdraagt aan de Trakehner belangen.

 

We hadden drie genomineerden. Om binnen een vrij klein bestuur daar een eindbeslissing over te maken is best lastig. Daarom hebben we het breder willen trekken, de leden en de Trakehner fans hebben mee laten  beslissen. Dat mee beslissen ging in de vorm van een verkiezing, een week lang kon men op Facebook, op de website of via de mail zijn stem aan één van de genomineerden geven. Aan het eind komt daar dan winnaar uit. Wat zijn we allemaal eerlijke mensen want er werd vrijwel niet dubbel gestemd én er werd op alle manieren gestemd. Zowel in de mail als op de website kwam response, op Facebook ging het heel hard zoals dat gaat op Social media. We hebben alles in een overzicht gezet, alles gecontroleerd zodat er niet dubbel gestemd kon worden en op alle drie de fronten kwam dezelfde naam steeds weer naar voren. En dus gaat de Doruto Memorial voor dit jaar naar Ike!

Een meer dan trotse Claire nam het beeld en de bloemen in ontvangst. Een blije winnaar! Claire komt door haar werk als instructrice in contact met heel veel mensen, haar hele netwerk weet nu heel goed wat een Trakehner is! Dat is haar zwarte paard, je weet wel die hele mooie, lieve die al ZZ Zwaar loopt!

Hij heeft een hele nieuwe groep mensen kennis laten maken met het ras en daar gaat het om! Ike heeft Doruto ook even ontmoet, daar zijn beelden van! Gefeliciteerd Ike en Claire. Jullie kunnen doorgaan met het wandelende reclamebord zijn voor onze geweldige Trakehners! Prijswinnaars, gefeliciteerd!
©foto’s vergadering: Gert Brouwer, ©foto Ike & Doruto: Petra le Noble van Iersel

Comments

Comments are closed.

trakehner Contact Nederland

veulen

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!