Internationale Eventing in Nederland, dus Trakehners in Nederland!

Geplaatst door on 3 juni 2018


Renswoude is de plaats van handeling. Dit hele weekend staat in het teken van de populaire Eventing Wedstrijd Renswoude Horse Trials. Populair omdat het een erg goed georganiseerde en gezellige wedstrijd is. Veel ruiters uit heel Europa trekken naar Renswoude om mee te doen aan de Horse Trials. En als je eventing zegt dan zijn er ook Trakehners!  Dat is ook zo met deze editie.


In de 1 ster zien we van de  80 deelnemers 3 x een Trakehner langs komen.   Jens Hofrogge rijdt  Caramatcho (Amatcho  x Heraldik) Rebecca Gerken heeft Sexta gezadeld, dat is een Grafenstolz uit een Sixtus moeder, en onder Chinese vlag: Ruiji Liang met de Anglo Arabier maar Trakehner in bloed:Agora de Bordenave  (Grafenstolz x Daguet du Rochau). De 1 ster heeft twee onderdelen helemaal afgewerkt, de dressuur vond donderdag en vrijdag plaats,de cross op zaterdag. Er gaat nog gesprongen worden. De tussenstand is Rebecca Gerken en haar Sexta bekleden de eerste plek! Jens staat op een 11de plek en Ruiji staat op 22. Van de aanvankelijk 80 deelnemers zijn er ruim 20 die al bij of tijdens de cross zijn uitgevallen. Niet door enge ongelukken maar door een zwaar parcours waar veel fouten werden gemaakt en ook een bodem die verre van ideaal was. Op sommige stukken was die zwaar en glad. Zondag na het springen weten we of Rebecca haar koppositie heeft kunnen behouden. (*inmiddels is bekend dat 2 gevallen balken op zondag een eindplek 6 betekende voor Rebecca en dat Jens nog steeds op de 11 de plek staat)

De 2 ster werd in twee vormen gereden een CCI en een CIC. In de CCI twee maal een Trakehner brand: Kai Steffen Meijer had Painter’s Maxim mee en Jens met Sunny Side First. 30 deelnemers in deze klasse toen het donderdag begon, ook daar veel uitval door een paar technische hindernissen die met recht de scherprechter genoemd kunnen worden. Kai stond er mooi voor na de dressuur maar heeft in de cross besloten om niet meer van Maxim te vragen. Misschien zag hij dat winnen er niet meer in zat en heeft hij om die reden afgegroet. Jens had 3 weigeringen op 3 verschillende sprongen, dat betekent uitsluiting.


Maar er was ook een CIC. Daar 49 deelnemers en maar liefst 5 trakkies. Een opsomming: Kai  Steffen Meijer met Eiskonig → , Tarik van Boggelen met Kassiopeia ↓, niet te verwarren met ↑ Kassio van Sky Dancer, verder onder Italiaanse vlag startend Seigneur Medicott die we kennen als een paard waar Bettina Hoy, al eerder de hoogste klassen mee reed, en er was een Maizauber x Insterfee-zoon, Inster.


Kai reed geweldig, na de dressuur stond hij op een tweede plek. In het springen, in een CIC is het springen vóór de cross, maakte Eiskonig een foutje en liep wat tijdstrafpunten op. Hij eindigde na een hele mooie foutloze cross met weer een klein tijdfoutje op de 4de plek! Op 16 vinden we Kasparow dochter Kassiopeia, de vos merrie met het leeuwenhart. Na de dressuur stond ze op een onmogelijke 40ste plek. Ze vindt dressuur moeilijk en vooral saai en laat geen moment voorbij gaan om dat ook te laten merken maar Tarik werkt er hard aan! Na het springen waar Tarik een stuurfout maakte zakte ze nog 3 plaatsen terug. Tarik is toch de cross gaan rijden, en dat ging fantastisch! Een cross die door de bodem  al niet fijn was en ook nog eens heel technisch en moeilijk. Dat bleek wel uit het aantal uitvallers. Nog maar 30 namen staan er op de uitslagenlijst, de andere zijn uitgebeld, hebben zich teruggetrokken of zijn uitgesloten. Kassiopeia niet, die deed de hele cross foutloos en rechtdoor, zij het met wat tijdfoutjes, maar wist door die fantastische cross in de eindlijst te stijgen naar plek 16! Kassio staat nog wel op de uitslagenlijst hij staat op 26. 2 weigeringen en tijdfouten maakte dat hij heel wat plaatsen is gezakt. Na de dressuur stond hij op 5.

Renswoude is zoals een goede eventing wedstrijd moet zijn, bloedstollend spannend, heel gezellig,  mooi weer maar ook erg veel regen.

Comments

Comments are closed.

trakehner Contact Nederland

veulen

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!