Zonder El Greco verder

Geplaatst door on 7 juni 2018


22 is hij geworden, de Fontainbleau zoon uit een Amagun moeder, El Greco. Hij had een hele hechte familie, zij waren bij hem toen is besloten hem te laten inslapen.
Op de hengstmarkt van 1998 kwam El Greco in het bezit van Rainer Hartel, hij zou het dressuurpaard voor Monika Stoffers-Hartel worden. Al snel bleek dat zijn roeping niet zo zeer tussen de witte hekjes lag, er over heen ging hem veel beter af. 

Zijn veelzijdige carrière begon onder Alexa Bendfeldt met kwalificaties voor het Bundeschampionat en ging zover als naar internationale successen met drie sterren eventingwedstrijden. Successen in dressuur- en springwedstrijden tot klasse M ** werden er nog aan toegevoegd. De titel TSF volgde en deze El Greco TSF is tot op de dag van vandaag de enige Trakehner-hengst die ook zowel in  S veelzijdigheid als bij S springen tegelijkertijd uitkwam.  Zijn toewijding en ongeëvenaard interieur waren zijn kenmerk. In de fokkerij laat hij zes geregistreerde dochters achter, waaronder de reservewinnaar van merriekeuring van 2017, Alster.
In zijn levenslange thuis met Monika Stoffers-Hartel, Rainer Stoffers en Alexa Bendfeldt was “Gecki” zoveel meer dan “gewoon” een sportpaard en hengst, hij was een geliefd familielid. En als zodanig laat hij een pijnlijke kloof achter.

Comments

Comments are closed.

trakehner Contact Nederland

veulen

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!