Nederlandse Trakehner Merrie beste op verrichtingskeuring in Duitsland

Geplaatst door on 12 september 2018


Tijdens de op 8 september gehouden verrichtingskeuring voor merries, welke door de afdeling Rheinland bij Paardenbedrijf Hofrogge in Dorsten werd georganiseerd, wist de driejarige Merrie Sri Lanka van Nico Krol uit Gemert beslag te leggen op de eerste plaats met een totaalscore van 8,13.
De merrie, welke door Krol werd aangeschaft tijdens de veiling bij de hengstenkeuring in 2017, was eerder al premiewaardig bevonden tijdens de centrale merrieopname in Geldern.
De merrie ontving van de Jury een 8 voor de stap en de draf en een 8,5 voor de draf . voor het springen wist ze een 7 te behalen, en voor de rittigkeit een 8,5 van de bodemjury en een 9 van de gastruiter. Na toepassing van de coëfficiënten welke voor de diverse onderdelen gelden was haar eindtotaal 8,13, waarmee ze ruimschoots de Verbandspremie definitief in de wacht sleept.
Op de tweede plaats eindigde de reservekampioene van de centrale opname Please Me, de Millenium dochter uit een moeder van Van Deijck , in bezit van Ralf Otto uit Much.
Zij behaalde opgeteld 47,5 punten, waaronder een 8,5 voor stap en galop en een 8 voor de draf en voor het vrij springen. De rittigkeitspunten waren 7 en 7,5. Na toepassing van de coëfficiënten kwam Please Me op een totaal van gemiddeld 7,90.

Derde werd de door Toon van Osch gefokte merrie Golden Empress. Ze is een dochter van Kaiser Wilhelm uit de Elite Merrie Golden Rose van Hertug, die al eerder top paarden bracht, waaronder de reservekampioene van vorig jaar : Golden Sunset. Golden Empress zal op 29 september ter opname worden voorgesteld.
Empress behaalde een 6,5 voor het springen, 9 voor de stap, 8 voor de draf, 7,5 voor de galop en twee keer een 8,5 voor de rittigkeit. Daarmee had ze weliswaar een half punt meer dan Please Me , maar met coëfficiënten toegepast kwam ze toch 0,03 punt achter haar terecht en werd eervol derde.

De laatste deelneemster uit Nederland was de kampioene van Woudenberg, Golden Hilltop v. Fairmont Hill, eveneens uit de fokkerij van Toon van Osch, welke uiteindelijk een gemiddelde van 7,13 haalde en daarmee de premie binnen heeft, mits haar 55 punten bij de opname bevestigd worden. Zij had de pech telkens als eerste te moeten starten, en de punten vielen wat voorzichtig uit. Zij stond uiteindelijk op de zesde plaats.
Helaas vielen enkele Nederlandse paarden uit door ziekte of kreupelheid, maar komend jaar is er weer een kans om de premiewaardigheid middels een verrichtingstest te bewijzen.

De volledige uitslagen lijst kunt u vinden op deze PDF.

Comments

Comments are closed.

trakehner Contact Nederland

veulen

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!