Arie Timmer Bokaal 2018

Geplaatst door on 9 oktober 2018

Voor de Nederlandse Trakehner fokkers is de belangrijkste prijs ‘de Arie Timmer Bokaal’. Arie Timmer was één van de allereerste oprichters van ons TCN. Helaas is hij ons veel te vroeg ontvallen maar de beker die zijn naam draagt is er nog altijd! Het is een wisselbokaal die elk jaar gaat naar het beste Nederlands Trakehner veulen. Als vanaf 1988 is er elk jaar een naam van een veulen bijgeschreven op de bokaal en ook voor 2018 is die naam bekend.


George, een chique en gelijk stoere naam voor een geweldig mooi hengstveulen. George is geboren en getogen op Manege Groenewoude In Woudenberg. Fairmont Hill tekent voor het vaderschap.

Omdat de veulen opname over twee dagen is verdeeld vanwege een groot aantal laat geboren veulen kon de bokaal pas laat in het jaar worden toegekend maar hij is de beste:  George!
Wat een cijfers: 8 – 8 -7,5 / 8 – 8,5 – 8 / 8!   Dat is wat je noemt een cijferreeks voor de toekomst. Wie weet mogen we hem aanmoedigen op de hengstenkeuring over een paar jaar?

De beelden zijn van zijn prille dagen, toen al meteen een plaatje van een hengst! Gefeliciteerd!

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!