De eerste indrukken

Geplaatst door on 18 oktober 2018

Als je een keer geweest bent op de Hengstmarkt dan wil je weer! Daarom is het ook dit jaar weer druk om de baan “op het harde”. Overal blikken van herkenning, ‘leuk je weer te zien’ en ‘hoe gaat het?’. Maar als de eerste klanken van ijzers op asfalt klinken is alle aandacht bij de nieuwe jaargang.

Wat valt op? Eerst maar wat voor de hand ligt, natuurlijk weer veel donkere paarden, er zitten maar 2 vossen in de collectie. Maar er was toch ook kleur. 4 hengsten zijn schimmel, al tonen ze dat nog niet allemaal, ze gaan in de loop van de tijd lichter en lichter worden.

Verder zijn er weer meer 3 jarigen die worden aangeboden voor de keuring.
43 hengsten zijn geselecteerd, 5 zijn er voor aanvang afgemeld. Daarvan 3 x een driejarige.

Milennium is met maar liefst 6 zonen vertegenwoordigt, Ivanhoe brengt er in zijn eerste jaargang 3 en ook Schwarzgold en Honoré du Soir hebben 3 ijzers in het vuur. Sir Sansibar, ook hij toont zijn eerste jaargang, heeft ook drie zonen die hem vertegenwoordigen. Goldschmith heeft 2 zonen in de lijst.

De Milenniums zijn precies wat we verwachten, groot machtig bewegen, donker en indrukwekkend, de één imponeert nog meer dan de ander. Maar vlak de Ivanhoe’s niet uit! Hij heeft 3 fijne zonen om te laten zien. Ook allemaal fraai en goed bewegen en goed het type weergevend.


Welke de handen op elkaar kreeg, vandaag al? Dat was Integer één van de Milenniums, deze komt uit de geweldige Songline moeder Inschi’s Songline, Honoré zoon Donausirius wist een applaus te ontlokken en ook Instagram kreeg veel bijval. Er zijn dus al favorieten, nu al!

Morgen gaan we ze allemaal nog een keer zien, dan gaan ze vanaf 8:00 uur laten zien of ze kunnen en willen springen. De Davidassen zullen daar zeker hoge ogen gooien.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!