wie oh wie mag er door?

Geplaatst door on 20 oktober 2018

Het zaterdag programma is door de gedeelde veiling onderdelen overvol. Ook op zaterdag is het dus vroeg op en om 8 uur de aanvang.

De Nederlandse ploeg had de baan al in alle vroegte geprepareerd. De paarden kregen allemaal ruimte om hun galop te tonen en te laten zien hoe ze zich zonder voorbrenger staande houden. Door de 8-vormige baan kan de galop en de handigheid om te wisselen ook meteen goed beoordeeld worden.

Als er een groep van ongeveer 6 hengsten is geweest wordt het eerste oordeel geveld. Dan wordt verklaard of de hengst nog een keer voorgesteld gaat worden.  13 van de overgebleven 34 gaan door.
Door naar de volgende ronde is:

Ristretto, de Zonyx OX zoon uit een Summertime moeder. Oma Renaissance III is een hele sterke Oma. Ze heeft niet alleen 9 in haar lijst bij opname maar heeft ook een 9,15 gehaald voor haar SLP. Zo’n lijn met Arabisch bloed gemixt is een mooie aanvulling voor vers bloed.

Giuliani, de aansprekende vos uit een Kanudos xx x Testarossa lijn. De keuze is zeer goed te begrijpen, niet alleen omdat het minder standaard bloed is maar ook omdat het paard overtuigend goed is. Giuliani is een chique maar toch mannelijke hengst die niet alleen in profiel erg mooi is maar ook goed weet te bewegen. Boven het hout toonde hij in de bovenlijn een goed beeld ook al kan het in de onderkant iets netter. Hij springt makkelijk en graag. Een heel sympathiek paard.

Sullivan, de Goldschmidt schimmel is ook door naar de volgende ronde. Hij lijkt een heel goed sport paard te gaan worden. Werkt graag mee, ook in de kooi, en liet zich in springen maar ook op het harde heel best zien. De moederlijn is Handryk x Altan II x Modus xx. Allemaal namen die er toe doen maar verre van oververtegenwoordigd zijn. Sullivan is een heel paard, mist wat adel en bloed maar is zeker een degelijk alternatief.

Special Motion,de High Motion zoon uit de S lijn van Langels – Heamelschenburg. Uit deze lijn veel sport / hengsten. Om een paar te noemen, Songline, Shavalou, Saint Cyr, Seal maar ook Schwadroneur stammen allemaal uit deze zelfde lijn. High Motion kinderen kunnen een wat te trotse halslijn hebben maar Special Motion lijkt dat niet te hebben. Hij heeft een prettig karakter, blijft opletten en werkt mee. Een compleet paard.


Kattenau is de Honoré du Soir zoon die door mag naar de volgende ronde. Deze bruine hengst heeft een Perechlest x Stradivari moeder. Wederom een afstamming die minder standaard is. Perechlest is herkenbaar in de ruglijn maar geeft ook een lossigheid die zijn bewegingen makkelijk laten uitzien. Als hij zijn balans heeft kan hij heel goed draven. Een goede aanvulling voor de hengstenlijst.

Great Gatsby is de eerste Ivanhoe zoon die door is, deze super mooie zwarte overtuigd jury en publiek met type en beweging. Op het harde danste hij al met gemak door de baan om op het zand niet anders maar minstens zo goed te draven. In het springen deed hij goed mee. Deze charmeur heeft een Imperio moeder en gaat dan terug op Benz. Een echt Poll paard. De eerste dekkingen zijn gevoelsmatig al gepland!

Preussenparty is de tweede Ivanhoe zoon die nog een ronde verder gaat. De in Denemarken gefokte donkerbruine is een imposante verschijning. Veel maat, veel charme, een gezicht om van te dromen, een heel mooi beeld van welke kant je hem ook bekijkt. Via zijn moeder Polka kan hij leunen op Connery, Schwadroneur én Donauwind bloed. Dat moet een super (dressuur) atleet worden!

Companion, is de tweede die een Perechlest moeder heeft en een goedkeuring heeft gekregen. Elk optreden is deze Kaiser Wilhelm bij de les. Hij is prachtig op kleur, een heerlijk paard om naar te kijken. In zijn gezicht is het een bijna kopie van zijn vader. In de galopring liet hij zich alweer goed zien en toonde een echt goede galop. Met Grand Prix paarden van moeder én vaderskant zal ook zijn toekomst tussen de witte hekjes zijn. Zijn eigenaar heeft heel veel vertrouwen in de hengst, hij wordt uitsluitend ter keuring aangeboden, komt niet in de veiling.

His Choice, is gekozen om een ronde verder te gaan. Met 164 is hij de kleinste Milennium maar hij lijkt veel groter, als alle Milenniums is hij overtuigd van zijn eigen geweldigheid wat voor een hengst altijd een plus is. Een Elite vader maar ook een Elite moeder heeft deze His Choice. Hermine is een Le Rouge dochter, ook al Elite en haar Opa van moederskant is ook Elite. His Choice is een volle broer van de Sieger van 2016. Zijn veulens zijn veelbelovend, His Choice heeft dus een goed voorbeeld wat hij kan volgen.

Met Integer is de tweede Milennium zoon door naar de volgende ronde. Op het harde maakte hij al meteen indruk, in de springkooi deed hij goed zijn best vandaag echter trok hij niet alle registers open. Dan blijft er nog genoeg beweging over om onder de indruk te zijn maar we hebben in de afgelopen dagen al meer van hem gezien. Zijn galop is goed genoeg al kan hij nog meer naar voren grijpen. Mooie moeder, mooie zoon, een hele mooie Milennium zoon die zijn naam nu al eer aan doet.

Ovaro zoon Ironic is wat je van een Ovaro verwacht, donker, een heel prettig gezicht, een prachtig zijbeeld een heerlijk paard. Ironic’s moeder was al 20 toen ze deze zoon bracht. Daardoor staan namen als Glanzlicht en Ravel in de eerste twee rijen van zijn afstamming. Ironic is een volle broer van Intarsio, ook al zo’n fijn paard om naar te kijken!

High Quality is al weer ‘een volle broer van’ in dit geval van High Motion. Deze bruine lijkt op zijn broer. Een mooie bruine hengst die niet alleen de dekkerij maar ook de sport goed kan dienen. Uit deze familie zijn veelzijdige en dressuur paarden gekomen die in de hoogste klassen mee tellen. Van High Quality gaan we zeker ook zonen en dochters in de keuringsring terug zien. Goed fundament, een prettige ruglijn een meedenkend interieur.

Instagram heeft zijn schare volgers vandaag nog verder uitgebreid. Hij is de publiekslieveling werd met applaus onthaald waardoor zijn draf nog expressiever werd. Instagram springt goed, kan op het harde net zo bewegen als op andere ondergrond is een vaderdier om te zien, nu al, en spreekt daarom erg aan. In Duitsland heeft men het mooie woord “Beschaler type” dat woord omvat alles van Instagram.  De donkerbruine kijkt open de wereld in, is miet gauw onder de indruk en weet zich steeds opnieuw te presenteren.

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

veulen

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!