Rijpaarden, duur!

Geplaatst door on 20 oktober 2018

De veiling van de rijpaarden is achter de rug. Deze keer geen collectie paarden die samen gebracht is en door veilig ruiters voorgesteld worden maar paarden die met eigen ruiter zijn voorbereid en met eigen ruiter de baan in komen.

Begonnen werd er meteen met een knaller, Greenwich Park, is goedgekeurd maar heeft zijn verrichting niet gelopen. Dat maakt dat hij niet dekt maar hij is nog steeds een zeer interessant paard. Dat blijkt ook uit de prijs. Hij wisselde voor €130.000 van hand. Greenwich Park gaat naar Oostenrijk.

Als tweede in prijs de al eerder genoemde Ancelotti. Voor €55.000 is er iemand heel erg blij met dit plaatje van een paard!

Er waren er die €24.000 en €38.000 opbrachten. De ‘goedkoopste’ ging voor €20.500 onder de hamer. Nog altijd een keurige prijs.

Opvallend paard van de veiling paarden was de hagelwitte maar toch maar 4 jarige Oklahoma. Schimmels worden allemaal wit maar meestal niet al zo vroeg. Een heerlijk ongecompliceerd, fijn meewerkend paard waar ook een minder ervaren ruiter zo op weg stuurt, ondanks dat deze ruin echt maar 4 jaar oud is. Hij is voor €27.000 naar een nieuwe blije eigenaar. Behalve de kleur is ook zijn afstamming opvallend. Zijn vader is de in 1989! geboren Solar. Moeder O’Hara is ook al geen jonkie meer, ze is van 1998. Het resultaat: een heel fijn paard.

Comments

Comments are closed.

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!