Plaats 1 én 2 voor een Trakehner

Geplaatst door on 21 maart 2019


Tijdens de Pine Top Horse Trials stond, na alle drie de onderdelen, een Trakehner op de eerste en op de tweede plek! Dat is een prachtig resultaat. Caitlin Silliman met haar bruine Hirtentanz dochter Ally KGO haalde 29 strafpunten in totaal, een hele knappe score!

Ze werd op de voet gevolgd door Boyd Martin met zijn Tsetserleg, (Windfall x Buddenbrock) hij had zelfs in het springen geen fouten en bleef staan op zijn dressuurscore van 32.1 strafpunten.

**Voor diegene onder u die niet vaak op Eventing wedstrijden komen. De witte ‘sticker’ op de neus van Tsetserleg is geen aftekening, ook geen pleister. Het is een hulpmiddel om de neusgaten goed open te houden. Op die manier kan het paard optimaal zuurstof opnemen. Het is overal in de wereld toegestaan deze stickers te dragen in de cross. Een paard kan, in tegenstelling tot de mens, alleen door de neus adem halen. Als een paard flink moet presteren gaat het sneller ademhalen en kan het gebeuren dat de zachte neusvleugels iets naar binnen worden getrokken door het krachtig adem halen. Dierenartsen in de USA hebben daar deze stickers voor ontwikkeld, om dat invallen van de neusvleugels tegen te gaan. Het paard blijft frisser en hersteld sneller. Deze stickers zijn ook in Nederland gewoon te koop**

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

Waar een klein stamboek groots kan zijn

De Trakehner belichaamt het zeer speciale: de bereidheid om te presteren, de elegantie, dynamiek van beweging, intelligentie en werkwilligheid zijn de unieke kwaliteiten van dit speciale paardenras. Gebaseerd op de grote passie en betrokkenheid van de fokkers, blijft dit ras steeds weer uitstekende sportpaarden produceren!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!