Millenium wint in Nederland

Geplaatst door on 25 maart 2019


Simone Pearce was dit weekend in Exloo om daar mee te doen aan de dressuurwedstrijd. Ze had natuurlijk Millenium mee! Ze won, de eerste dag van de wedstrijd al, de Lichte Tour door voor de Prix St.George 68.8% te scoren. Ze bleef daarmee maar liefst 7% los van de rest van het veld. Op de zaterdag was er wederom een Lichte Tour proef die Simone en Millenium wonen, deze keer bleven ze met 70% de anderen de baas.

Simone is razend enthousiast over Millenium, hij lijkt onbegrensde mogelijkheden te hebben, we passen zo goed bij elkaar! “Vandaag voelde hij heel relaxed aan en was echt bij mij, wat echt fijn was. Er is nog steeds veel om te verbeteren, maar ik was erg blij met zijn rijdbaarheid vandaag” zegt Simone op Horses over het optreden van Millenium.

Simone kan, omdat ze Australische is, uitkomen voor haar nationale team, ze ziet daar voor Millenium een grote rol. Ze is van plan de hengst aan het einde van dit jaar Grand Prix te laten lopen. De komende periode wil ze gebruiken om de hengst ringervaring te laten opdoen. Iets wat Millenium natuurlijk amper heeft. Hij heeft het zo druk gehad met zijn dekwerkzaamheden dat hij vrijwel geen wedstrijd heeft gelopen. Deze Lichte Tour wedstrijd was zijn tweede met Simone. De amazone prijst de hengst om zijn kwaliteit. “Hij heeft onbegrensde mogelijkheden en ontzettend veel talent voor de sport. Hij loopt voor zijn leeftijd misschien iets achter in de training, maar Millennium is ongelofelijk intelligent en heeft zich in de afgelopen maanden zo goed ontwikkeld, dat ik het gevoel heb dat de Grand Prix absoluut binnen bereik is”.

Wie is Simone Pearce?
Millenium kennen we wel, wie kent hem niet? Maar Simone? De dressuurwereld is niet zo heel groot, zeker niet als je naar het topsegment kijkt. Dan is Simone Pearce een onbekende naam. Ze is als stagiaire naar Europa gekomen om ervaring op te doen. Ze zou 2 maanden blijven maar is nu al 9 jaar aan deze kant van de aardbol. Ze is in Duitsland begonnen heeft kort in Nederland gewerkt, heeft 6 jaar voor Helgstrand Denemarken gewerkt en is daarna, in 2018, in Duitsland voor zichzelf begonnen.
Ze heeft, samen met 2 andere amazones, stallen in Cloppenburg, niet te ver van Vechta. Dat is handig dichtbij Gestüt Sprehe, waar ze sinds korte tijd een aantal hengsten voor rijdt.
Ze heeft voor Helgstrand heel vaak WK jonge dressuurpaarden gedaan, en heeft veel paarden opgeleid. Nu gebruikt ze die opgedane ervaring in haar eigen bedrijf. Ze gaat geregeld ‘even’ terug naar Australië voor masterclasses en andere paardgerelateerde zaken. Eind 2018 kwam ze daar, in Australië, lelijk ten val. Het 6 jarige paard wat ze reed kreeg een aortascheuring en stortte in elkaar. Simone had een gebroken sleutelbeen, 3 gebroken ribben, 1 daarvan had haar long doorboort. Het kwam allemaal goed maar het heeft natuurlijk wel wat tijd gekost. Nu is ze weer helemaal op stoom en zit vol plannen. Grand Prix, en dan. met Millenium misschien wel, onder de Australische vlag starten. Een mooi vooruitzicht!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!