Afscheid van Der Dürer

Geplaatst door on 23 april 2019

Maar liefst ruim €50.000 euro heeft deze dappere vos in zijn sportieve leven bij elkaar verdiend, in de springsport. We hebbben hem allemaal gezien toen hij onder Michael Jung furore maakte. Wat hij miste aan maat, Der Dürer was geen reus, maakte hij goed in moed. Geen sprong was te hoog, geen uitdaging te moeilijk. Zelfs afgelopen jaar heeft hij met een jonge ruiter nog S parcoursen gewonnen, ondanks een gevorderde leeftijd.
Een vervelende blessure, een splinterbreuk, gaf hem zoveel pijn dat is besloten de hengst in te laten slapen. Hij heeft veel kinderen in de sport, 7 Trakehner dochters in de fokkerij, helaas geen goedgekeurde zoon. Met deze Waitaki zoon verliezen we een karakter koning, weinig paarden die zo goed in hun sport zijn en tegelijkertijd zo gelaten en braaf zijn. Der Dürer is 19 jaar oud geworden.

Comments

Comments are closed.

Trakehner Contact Nederland

Waar een klein stamboek groots in kan zijn! De Trakehner belichaamt het zeer speciale: de bereidheid om te presteren, de elegantie, dynamiek van beweging, intelligentie en werkwilligheid zijn de unieke kwaliteiten van dit speciale paardenras. Gebaseerd op de grote passie en betrokkenheid van de fokkers, blijft dit ras steeds weer uitstekende sportpaarden produceren!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!