Aanrader!

Geplaatst door on 2 augustus 2019

Onlangs was er een geweldig ‘Eventing Kamp’   waar ook Trakehners aan mee hebben gedaan. de meerdaagse clinic bestond niet alleen uit lessen met paard maar uit veel meer.


Het kamp werd georganiseerd door Trakehner liefhebbers en TCN leden Ann Christin Baumann en Marjolijn Groener. De lessen werden gegeven door Nick Gauntlett. Nick is een ervaren en hele goede ruiter maar ook instructeur. Hij heeft grote successen mogen vieren met meerdere paarden waarvan Chili Morning waarschuijnlijk de meeste bekende is. Chili Morning draagt met wat Almanach bloed ook Trakehner bloed, maar Nick kan sowieso met bloedpaarden goed overweg.

Op vrijdag werd er gestart de eerste les, daar lag de focus voornamelijk op het springen en dressuurmatige werk over cavaletti en balken. Zaterdag was ook een topdag want toen is iedereen naar Aken gegaan. Daar was die dag een grote wedstrijd, en die zaterdag was de crossdag. Samen met Nick hebben de leden het hele parcours gelopen waar Nick bij elke hindernis en uitdaging uitleg gaf hoe je zo’n hindernis het beste kan nemen. Afstanden uiteraard, maar ook of je de hindernis recht of beter schuin kon nemen, wat het beste tempo zou zijn en meer zeer waardelovolle kennis werd gedeeld. Aken is een geweldig mooi terrein, met allerlei hindernissen en mogelijkheden. Het is dan ook geweldig dat iedereen met zo’n geweldige gids het terrein kon verkennen.


Zondag werd er weer gereden. De hindernissen waren niet zo hoog als die in Aken, maar de opgedane kennis kon wel meteen in praktijk worden gebracht.Twee deelnemers van de clinic reden op Trakehners. Kimberly Roodenburg en Liejke Stamsnijder hadden beide een nog niet heel ervaren maar wel enthousiaste Trakehner gezadeld. Kimberly natuurlijk haar Biotop ruin Golden Focus en Lieke had Heldina mee (Karolinger x Königspark)

Het waren gewedige lessen. Er werd geoefend met hindernissen onder een hoek, water in en uitsprongen, op en afsprongen, smalletjes op gebroken lijnen, alles werd met veel vertrouwen en onder de begeleiding van Nick Gauntlett succesvol overwonnen.
Trakehners zijn gewoon bijzonder en vooral veelzijdig! Bij de video analyse ’s avonds keken de deelnemers op hun rondjes terug en krijgen trainings tips voor het werk in de toekomst.

De Britse trainer Nick was onder indruk van de moed en energie van de Trakehners in de groep. Paarden die graag leren en moedig de uitdagingen aan gaan, ik ga de Trakehners vanaf nu nog beter in de gaten houden!Op stal bij Marjolijn staan meer Trakehners, Nick was bijzonder gecharmeerd van het Phlox veulen uit de Kasparow dochter Frühlingskupfer, Flame. Hij vond haar galop maar ook haar bouw en levensinstelling een belofte voor de toekomst en kon bijna niet wachten tot ook Flame bij hem mee kon doen in een clinic.

Volgend jaar is Nick weer in Nederland en is er weer een mogelijkheid om zo’n geweldig leerzaam weekend mee te maken. Eigenlijk een clinic die je niet mag missen! Wil je er meer over weten dan kan je altijd een mail naar TCN sturen, wij zorgen dan dat jouw vraag doorgespeeld wordt naar Ann Christine of Marjolijn. Als je niet alleen komt maar een andere combinatie neemt krijg jij 10% korting! Allemaal gaan dus! n

Nick wil deze oefening alvast mee geven, kan je makkelijk zelf doen, balans oefeningen op de fitbal. Dat gaat enorm helpen in de cross! Balans!

 

Comments

Comments are closed.

Trakehner Hengstmarkt 2019

HM2019 In november is het weer zover, dan wordt de Trakehner Hengstmarkt/ Hengstenkeuring gehouden in de Holstenhallen in Neumünster. Een evenement wat je als paardenliefhebber een keer gezien moet hebben. Als Trakehner fan is het simpelweg onmisbaar. Wilt u meer weten of met ons mee? Stuur een mail dan sturen we alle informatie.

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt als altijd bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!