Bundesturnier, maar dan anders

Geplaatst door on 7 juni 2020

Goed nieuws van het Trakehner Verband!

Er zal ook in deze Corona-zomer een Bundesturnier zijn, maar dan wel in een andere vorm. Het normale Bundesturnier is een wedstrijd in alle paardensport disciplines waar alleen Trakehners aan mee kunnen doen. Een jaarlijkse zomerse wedstrijd met meer dan 400 starts, een echt Trakehner feest waar voor iedereen iets te vinden is.

Een belangrijk onderdeel van het Bunsdesturnier zijn de proeven voor jonge paarden. De jonge paarden 3 t/m 6 jarige kunnen zich daar kwalificeren voor het grote Duitse Bundes- championate. Dat is en wedstrijd waar alle Duitse stamboeken hun allerbeste paarden heen sturen om te strijden om de Duitse beker voor jonge paarden, er wordt gestreden in springen, dressuur, eventing maar ook aangespannen.  Wedstrijden dus speciaal voor jonge paarden die kunnen resulteren in een kwalificatie voor de wereldkampioenschappen jonge paarden i de diverse onderdelen.
Die wedstrijd onderdelen, die moeten doorgaan, het Bundes- championate is in september, dat gaat hoogstwaarschijnlijk door, dan moeten er wel Trakehners mee doen!  Die selectie is dus van belang.

Naast de jonge paarden proeven gaat ook de veulenveiling door. Ook nu is de zaterdagavond ingericht om de veulenveiling te houden, op deze veulenveiling zijn al meerdere, later goedgekeurde, hengsten ontdekt.
Wat verder nog anders is is de plaats waar dit allemaal het gaat plaats vinden. Bekend terrein voor ons, want in plaats van het stadspark van Hannover, is het feest nu verplaatst naar in Münster-Handorf.

De plek waar we ook altijd de voorjaarskeuring en hengstenshow hebben, is nu het toneel voor de jonge paarden proeven en de veulenveiling.
Er is genoeg ruimte om de afstandsregel van 1,5 meter te kunnen handhaven en voor de meeste Nederlanders is het ook nog dichterbij! De datum om te noteren is 25 & 26 juli.

Comments

Comments are closed.

Aanvang 10:00 uur Manege Groenewoude Ekris 38 3931PX Woudenberg

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt,als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!